donderdag 30 juni 2011

Kunstenaarschap; beeldend en muziek

Romke Jan van de Woude, een man in groot 'reliëf' , zo als ik dat noem: creativiteit, belangstelling en muziek. Hij is eigenlijk een kunstenaar en musikant in hart en nieren. Een groot creatief talent...er zit nog zo veel moois in hem. Zie hiernaast een tenor-Banjo, "Hmmmm.....Prachtige muziek".

Dat was ook bij bij zijn zus Hermien die hier vroeger ook was, een vrouw met een grote liefde voor kinderen, jammer dat ze nooit moeder is kunnen worden. Ze was een geweldige vrouw in haar huwelijk en vond mij een "commediant", voor mij was dat een groot compliment en hen haar nog steeds erg dankbaar.

De vliegende Hollander spreekt Romke erg aan; daar in komt creativiteit, verbeelding en de zee op een fantastische manier bij elkaar. Volgende keer ga ik het er over hebben maar dan in relatie tot Richard Wagners opera. Tot zo ver maar weer even...

woensdag 29 juni 2011

Herinnering aan zweefvliegen

In deze blog wil ik wat vertellen over het zweefvliegen wat ik een keer gedaan heb. Heerlijk glijden in de lucht, tussen de wolken en gedragen op termische warme lucht, rondom de donkere grijze wolken. Ik denk dan aan het liedje van Reinard Mey:

"Über den Wolken muß die Freiheit wohl grenzenlos sein.
Alle Ängste, alle Sorgen, sagt man, blieben darunter verborgen, und dann,
würde, was uns groß und wichtig erscheint, plötzlich nichtig und klein".


Ik heb eens een brevet gehaald, ben geslaagd en dat lijkt me nog eens heerlijk te doen zo glijden door de lucht. Misschien zie ik wel vogels en zo en de kleine wereld onder me, mensen zijn dan kleine poppetjes en kan dan over alle hekjes en muurtjes kijken.....leuk toch?

maandag 20 juni 2011

USA op bezoek op de Langeberg en ik was 'Gastheer'


Hieronder ben ik in het Engels aan de praat met professor psychologie Elisabeth Vozzola uit de USA. Ze  was bij ons met een groep van 10 studenten. Het was erg leuk om met iemand te praten uit mijn eigen tijd over de flower-power, vredesbeweging, Havard universiteit, State of the Union, Thanks Giving day, Port Smith bij New York en nog veel meer. Ze vond vond dat ik goed Engels kon praten. We hebben het zeker een half uur volgehouden. Het was een fijn mens en ze vond mijn out-fit erg passend.
Dat vond ik ook. 


vrijdag 17 juni 2011

Moeder konijn

Het gaat goed met moeder konijn, de kleintjes zijn niet alleen haar dwergjes maar ik vind het ook 'haar kleine rammelaartjes. Ze zijn heel lief maar nog erg klein. Vandaag heb ik ze weer bezocht en liggen lekker in het stro.......
Heerlijk, zo wil ik dat eigenlijk ook wel maar dan met mijn vriendinnetje.

donderdag 16 juni 2011

Romke is 'vader' geworden

Het konijn van Romke, een vrouwtje 'Snowy-white' is sinds vanochtend moeder geworden van 7 kleine kleintjes, haar dwergjes. De leukste heet Tumtum.

woensdag 15 juni 2011