woensdag 28 september 2011

Innivatie in de ruimte

Vandaag heb ik gehoord Boeing gaat innoveren met nieuwe toestellen, dat spreekt me enorm aan. Het gaat over de Dream-liner. Kijk, dat zou wel eens mijn ontwerp hadden kunnen zijn. Je weet van het blog van zweefvliegen wat het betekend voor me. Het zweegtype was een Reun -was ook de naam van een gebergte in Duitsland- en had een brevet. Die naam doet me ook weer denken aan Inneke, het meisje van mijn broer Gregory. Zo hangt bij mij eigenlijk alles samen en is de werled een groete verbondenheid.

maandag 12 september 2011

Over de natuur en het klimaat moet je niet klagen.

De vader van mijn moeder, Jan van de Geest,  hebben te maken met 'de Geestgronden in Utrecht', het is een prachtig natuur gebied. Ik heb het idee dat de natuur enorm terug aan het komen is. Wat ik nu om me heen zie is een enrome explosie van wat de natuur gemaakt heeft, walnoten, graan, mais, noten, bloemetjes die in eens komen die we niet verwacht hadden. Er is veel regen maar we moeten niet klagen, eigenlijk is het iets dat het 'klimaat zijn eigen weg gevonden heeft". We kunnen er wel moeilijk over doen maar je kunt er ook naar kijken in zijn verschijning. Als je kijkt naar de oude tijden, de Batavieren, Noormannen, Neaderthalers.... Zij stonden er denk ik net zo voor als wij nu...wat doen we toe moeilijk jongen en meisjes? Geniet toch eens wat ons gegeven word, dan zie je de holen van de vossen, konijnen en iedereen die er net zo van geniet als ik.

vrijdag 9 september 2011

Kreta

Toen ik vroeger bij de AGFA werkte -voor diegene die niet weten wat het is-  dat een oude ontwikkelcentrale voor fotorolletjes, was er ook een man met wie ik werkte, Hans Teboekhorst. Hij had het plan om met zijn vrouw voorgoed naar Kreta te gaan. Nou, dat was gelukt, en ik mocht een keer komen, dus mij kennende liet ik, me dat geen 2x keer zeggen.
Prachtig land, mooie stranden, Griekenlandland, Azuurblauwe zee...jonge wat een mooi eiland! Lekker eten, ijs, geen alcohol want daar heb ik niet zo veel, maar het gebak was heerlijk. Echt vakwerk, dat was bij een 'slaapstand', bij Vaion, dat had je toen nog.

Hier recht zo ongeveer, lekker in het zand onder de palmboon lag Romke lekker te snurken...waarom eigenlijk nu niet? Lijkt me wel lekker!

Rijbewijs, teken van een vrij man.

Hoewel ik niet in een auto rij, voel ik mij met m'n rijbewijs en ID kaart een vrij man. In principe in staat om nog alles te kunnen. Dat is belangrijk. Als ik vroeg in de auto reed kon ik best mee, flink doorscheuren op de snelweg. Ik heb les gehad in een Ford Taunus, een uit de oude tijd.
Toen ik er voor de eerste keer in stapte ging het gelijk goed, ik was een natuur tallent. Ook de theaorie ging me goed af. Ik moest in Cafe Spoorzicht in Velp bij het Roermondsplein cirquit.Toen ik 100 moest gaan rijden was dat geen probleem, ook file parkeren, alles zonder ingreep.
Ook was ik een brave jongen, geen alcohol en drugs op bij rijden. Daarna had ik een echte Lelijke Eend, mooi rood, "...wat een tijd jongens een meisjes, we zeiden "Peace-man, dus ik ook hier".

Oh ja, mijn Blog teller staat op 150 bezoekers deze week...geweldig, blijf kijken.

dinsdag 6 september 2011

Ieder mens op de aarde wilt een kleuter zijn

Vandaag kwam er iets moois in me op,: ieder mens wilt eigenlijk nog een kleuter zijn, alles nog kunen gaan ontdekken, ervaren, liefde geven en vooraf, een 'tabula rasa'. Eigenlijk kan ieder het oproepen om het moment waarop je het zelf wilt, volgens mij kan ik dat wel, op ieder moment.
Een van de grootste voorbeelden was de Baghwan, Bhagwan Shree Rajneesh en later als Osho. Wat bracht hij een toch veel wat een kleuter heeft maar dan in volwassen zin, het bewust ervaren, kennis, wetenschap, blijheid en liefde. Hij heeft ook mij geinspieert en doet dat dag elke dag. Ik denk dat we goed vrienden hadden kunnen zijn.

maandag 5 september 2011

Romkeye the sailerman

Dat ik een zeeman ben, iemand van het water wist u al maar ook mijn spierballen. Hierbij een afbeelding van mij als de beroemste zeeman aller tijden, "Pompey the sailer man...tuut tuut"

Eindeloos gesprek..met Romke en Gregory is het nooit saai.


Mijn jarige broer Gregory is op bezoek

Een geweldig cadeau vraagt ok een geweldige 'overdracht'...mag wel een rtueel wel bij!
Lang zal hij leven!Lang zal hij leven!Lang zal hij leven!Lang zal hij leven!Lang zal hij leven!Lang zal hij leven!

'Natural Beauty' Romke, voor en na....

Mijn broers schip

Hij zit tussen Groenland en Canada en let op de IJsschotsen....



Of anders op: www.marinetraffic.com/ais/ en ga naar zoekpagina met de naam schip van Gregory van de Woude: 'Vidar Viking'