zaterdag 29 oktober 2011

Beatrix, onze koningin

Onze vorstig, Zijne Koninklijke Hoogheid, Hare majesteit, De Koningin Beatrix als jong prinses heeft ze Romke helemaal blij gemaakt met het feit dat ze gelijk de naam kreeg, 'princes Glimlach'. Ze is nu op Aruba met toekomstig kroonprins en majesteit Willem Alexander der Nederlande samen met zijn echtgenoot Princes maxima. Wat geweldig dat ze daar zijn.

Ik weet nog dat het in Scheveningen was dat ze terug kwam uit Canada, na de 2e werled oorlog, een lief klein zwaaiend meisje... en nog goed kunnen paarden ook.  

Als ze een keer hier langs zou komen, dan hoefde ze zich niet te vervelen omdat ik alles weet van het vorstenhuis en ik wist precies wat ik moest doen. Ook zou ik genieten van dit 'prices glimlach met de kuiltjes in haar wangen...een van de zeven schoonheden. Ze is daar ook de Grote PAAZ, op Aruba, net zo iets als Propersona.

Met grootste hoogachting voor U majesteit. Uw nederige onderdaan, dhr.Romke Jan van der Woude.

vrijdag 28 oktober 2011

Mondorgel

'Harvest', dat was LP van Neil Young, je weet wel die van Cosby, Stilles, nash and Young, een geweldig stel die prachtige meziek maakte. Toe alles nog zonder digitale techniek kon. Geweldig muziek, die vorig jaar nog bij 'Zomergasten' was, dat was ook mijn wereld van toen.
Hij kon geweldig mondharmonica spelen. Op de LP 'After de Goldrush' was hij daarin weergaloos. Ik heb ook een mondorgel, een instrument dat nooit, maar dan ook nooit zijn actualiteit zal verliezen. Denk maar eens aan Toets Tielemans met de muziek van 'Turks Fruit'. Wat zou ik ze nog een graag echt willen hebben: Diatonische, Chromatische en de de Bluesharp.  

dinsdag 18 oktober 2011

Broertje vaart misschien niet meer.....

Groot nieuws, mijn broer gaat waarschijnlijk het varen opgeven, hij blijft nu zeker een jaar thuis. Misschien, heel erg in de toekomst vind hij het zelfs leuk als ik mijn oude dag bij hem mag gaan slijten. Dit is allemaal erg ver maar de waarschijnlijkheid van deze toekomst muziek klink me als muziek in de oren. Hij vind het leuk als ik dan een eigen attelier kan hebben en mij leven bij hem goed georganiseerd is.
Leuk, ik heb er geen woorden voor......ik ben een blije man!!!!!

Als ik een attielier heb ga ik prachtige afbeelingen maken, misschien kan ik nog gaan verkopen, zoals de vliegende Hollander. Er onder komt dan mijn handtekening: een echte 'Romke-Jan van der Woude".

maandag 3 oktober 2011

Vertrouwen

Mensen kennen me als iemand die je vertouwen kan. Dat is nog steeds zo. Ik ben zelfs een keer bij de kluis geweest van de ABN-AMRO. Daar was ik mede beheerder met iemand anders. Het was zelfs een keer gebeurt dat ik naar huis ging en  de sleutel van de kluis had meegenomen. Toen hebben ze mij kunnen berreiken via mijn ouders en het kwam hele maal goed. Dat was in de bank van het Gele-Rijdersplein. Ik kan me nog helemaal herinneren hoe het er uit ziet. Het was een vreemde ruimte. Soms denk ik wel eens dat die ruimte er nog is en wellicht over het hoofd gezien zou zijn en er eigenlijk nog een best bedrag er ligt zonder dat ze het weten. Ik weet nog hoe het was, met de vast rolletjes en bedragen, alles stond vast in hoeveelheden, paketten, zakjes.

Wat zou het toch zijn? Zouden ze het vergeten zijn of toch allemaal goed. Zo herinner ik me een op de TV dat de meesterboef en kluiskraker Age-M eens een kluis mocht open maken tijdens een uitzending van Willem-Duys, in 'Voor de vuist weg'. Wat een tijd!