woensdag 30 november 2011

Ireland - Ierland

Met Ierland heb ik nog steed wat, de Dubliners en hun sprekende manier van zingen, alsof je de Wiskey nog ruikt. De banjo is een heerlijke instrument, lekker tokkelen, toch zou dat gewedlig zijn en roept veel wensen in me op en dingen die ik zou willen kunnen. Alleen dansen lijkt me ook wel wat met doe mooie meiden.

De schrijvers Graham Green, James Youce met zijn Maarten Toonder met zij Tom Poes en Olie B. Bommel. En natuurlijk ook aan het Trinty colleage in Dublin.

zondag 27 november 2011

Schoonheid van de Oceaan

De zee en de oceaan wordt eigenlijk alleen maar mooi in het contrast met schone stranden en kusten. Denk aan Kreta, Japanse kunsten, golven en blauwe zee. De schoonheid, de maagdelijkheid en openheid staat sysnomiem waar ik veel waarde aan hecht. De zee is ook kwetsbaar zoals olie verontreiniging. De zee is eigenlijk symbool voor wat de mens is, daar moet je zorg voor dragen en respect voor hebben .

vrijdag 25 november 2011

De natuur en reservaten.

Het gaat steeds beter en het gebied tussen de Veluwe en de Oostvaardersplassen, wat aanvank
elijk weg bezuinigd was, gaat toch door. Dat heet de Wolden, het geld hebben ze toch bij elkaar gekregen en het valt allemaal best mee met de natuur hier in Nederland.

Als het mee had gezetn had ik een echte Scout geweest, net zo een als een Canada, met zo'm mooie rode hoed. Dat mis ik wel een beetje in Nederland, dat dit beroep een symbool is van natuurbescherming.

woensdag 16 november 2011

Mijn verjaardag en 'hoog-bezoek'.

57 jaar, "4 Ever Young"

Hier kun je zien dat ik groter ben dan mijn broer,
en kijk voor de aardigheid ook eens naar mijn mooie jasje!!!!

Dit is jan meeuwissen, mijn goede vriend.

Jan ken ik nog als de vader van Inge Meeuwissen van het Groeske, een hele fijne vent die mij op zijn verjaardagskalender heeft staan, volgend jaar zal hij weer op mijn verjaardag zijn.

Mijn maatje Iris op mijn verjaardag

Kijk nou toch eens, wat een fijn mens die me nooit vergeet en er ook is
op de meest belangrijkste momenten van mijn leven. Wat een fijne meid en humor.

Mijn lieve vriendin Jet.

Jet was ook op mijn verjaardag en overweldigde me met een hele stapel prachtige tekeningen.
Ik was er blij mee, maar met haar humor.

Kus-momenten op een verjaardag

Nee damens en heren, geen vreemde gedachte,
gewoon een vriendschappelijke knuffel aan een fijne begeleidster,
niks mis met een warme manier van doen aan een fijne meid.
Wat doet een lach een mens toch goed.

Jet en ik, samen op de bank

Het was genieten en echt samen-zijn
met de fijnste mensen om me heen.
En Iris weer aan het lachen..... :)

Lachen op een verjaardag

Dit is tenminste echt feest, er was gezongen, taart, drank en mooie meiden,
wat wilt een mens nog meer op je verjaardag.

dinsdag 15 november 2011

Mijn broer de kapitein

Mijn broer is kapitein geweest van het schip, de 'Philipus' in Curacau. Wat een mooi land en een heerlijk klimaat. Hij werkte bijde Shell, een groot beroepmd bedrijf en hij heeft gezorgd dat het een groot bedrijf geworden is. Om aan zo iets beginnen is niet niks, hij ging er naar toe voor zijn eerste stage, en  ik weet het nog. Zijn zenuwen of het allemaal wel goed zou komen. Hij was toen nog erg jong net als ik, we waren een heerlijk stel toen en genoten van het leven. Nu zijn we een heel eind verder maar de band is nog steeds....."onverbrekelijk".

vrijdag 11 november 2011

Romke wordt Jarig

Ari Haan is de oud trainer van menig goede voetbalclubs, heel erg bekend. Ook als voetballer, hij zou ook wel eens op 16 november jarig kunnen zijn, dat weet ik niet maar ik moet toch even aan hem denken.

Maar goed, 16 november is de grote dag dat ik jarig ben en het uitgebreid wil gaan vieren. Op de afdeling, met medcliënten, personeel maar natuurlijk vooral mijn broer en zijn vrouw. Ik verheug me er enorm op en heb gisteren al de meeste boodschappen gedaan. Maar wie is er nog meer jarig? Dat is Chi Coltrain, geweldige dame waar ik mee verbonden voel.

maar goed, Ari Haan was uit de tijd van de broertje Willy en rene van de Kerkhof, Ruud Gullit en niet te vergeten'De genaar' Rinus Michels' en niet te vergeten Johny Metgod.

dinsdag 8 november 2011

Attelier en Kunst van de zee

Wat ik geweldig vind om weer creatief te gaan worden en ik denk dan b.v. aan de vliegende hollander maken, iets met klei en een mal. Dan kan ik het dupliceren. Het wordt dat een echte 'Romke-Jan van der Woude'.  Ik geloof nog steeds dat ik een keer werled beroemd ga worden. Het was toch ook dat Richard Wagner een prachtig stuk gemaakt had en in het Engels heet het 'The Flying Dutchman', 'De Fliegende Holländer'. Eigenlijk heeft iedereen toch heimwee naar een prachtig zijlschip. Ik realiseer me dat wellicht Sail Amsterdam weer eens gaat komen, en al denkend brengt me dat ook aan de Marinedagen in Den Helder en vlaggetjes dag in Scheveningen.