donderdag 23 februari 2012

Camping en vakantie

Ik heb nog geweldige herinneringen aan de vakanties op de camping met mijn vader, moeder en Hermien. Gregorie was toen al op de grote vaart. We gingen naar Maarshese en Maasduinen. We stonden daar in een stacaravan, heerlijk rustig en stil en enorm genieten van de natuur. Dat heb ik nog steeds en eigenlijk geleerd van mij ouders, ook een grote bewondering van de natuur. De hei, de vogels, de stilte, de vrijheid, de rust en vooral...tevredenheid.

donderdag 9 februari 2012

Welcome St Joseph students from the USA

Dear friends from the St Josephs college USA.
On belaf of all my friends, living with me at this unit long stay unit in the psychiatric institute GGz Nijmegen, ( This is were I live ) we would like to welcome you at the 24th May. It will be our honor to show you around, share the lunch with us and talk about all issues you are interest in. We are Dutch persons, very open minded.

Also for us, being social,
in contact with people this is of great value to us,
you, me, the staff, friend,
don't be afraid of being open and have contact and so:
 "A smile a day keeps our shrink away".

Flying Dutchman

In het Duits heet het De Fliegende Hollander, daar is ook een opera over gemaakt door Richard Wagner. Dhr. Orlandinie was de eigenaar van de hele luchtvaart in Nederland, dat was de KLM en een van de vliegtuigen hette de Vliegende Hollander. Zoals i het zie is het geen symbool van angst en vrees zoals in de film maar een teken van hoop. Dat wordt wel eens vergeten, als de schepen op de oceaan waren en visioenen zagen, zoals de vliegende Hollander, wisten ze dat ze niet alleen waren. Dat gaf hoop.