zaterdag 30 juni 2012

Mijn ouders en groot ouders

Mijn vader en moeder.
Mijn vader

Geboren in 1927/1928 , sterrenbeeld Ram en heette Cornelis Cees van der
Woude is de zoon van Geertje en Romke van der Woude. Toen mijn vader vijf jaar was stier mijn oma, dus zijn moeder, hij was al heel jong moeder loos.

Mijn Opa's en oma's
Mijn opa Romke (van mijn vaders kant), is toen hertrouwd met Martha uit Drachten (en wij noemde haar Oma van de Wijde, dus mijn tweede oma) het was zijn huishoudster. Ze konden het eigenlijk best goed vinden met elkaar. Martha was een fijne vrouw, een echt mokkeltje. Mijn opa vroeg haar keurig om te trouwen en dat was wat, maar Martha was bij de pinken, en die zei, " …dat is prima lieverd maar op een voorwaarde, keurig bij het gemeentehuis en een kerk … ".  En zo is het echt goed gegaan.

Dus ik ben genoemd naar mijn Opa Romke die net als alle anderen genoten hebben van het leven.
En wat ik nog wil zeggen, ieder heeft het tegenwoordige over andere relaties en scheiden en zo, maar vrees niet, het is gewoon iets van alle tijden. Het belangrijkste is, maak er toch wat leuks van mensen, er is al ellende genoeg.

Mijn moeder.
Geboren 1927/1924, sterrenbeeld Ram en heette Hendirica Reina van de Geest is dochter van Jan van de Geest en Bosman, dus mijn opa en oma van mijn moeders kant.

Dus ik heet Romke Jan, genoemd naar mijn beide opa's.

zondag 17 juni 2012

Romke's heart of gold



...keeps me searching for a heart of gold...


"Heart of Gold"

 I want to live,
 I want to give
 I've been a miner
 for a heart of gold.
 It's these expressions
 I never give
 That keep me searching
 for a heart of gold
 And I'm getting old.
 Keeps me searching
 for a heart of gold
 And I'm getting old.

I've been to Hollywood
 I've been to Redwood
 I crossed the ocean
 for a heart of gold
 I've been in my mind,
 it's such a fine line
 That keeps me searching
 for a heart of gold
 And I'm getting old.
 Keeps me searching
 for a heart of gold
 And I'm getting old.

donderdag 7 juni 2012

Ik en de Veluwe.

Posbank in Arnhem, ik ben daar een liefhebber van en überhaupt van de natuur, het grootste gebied en erg wijds. Heid, bossen, bukers uit de 2e wereldoorlog (ik weet er een hoop te vinden) de dieren zoal de wilde zwijnen, herten, re:en, en natuurlijk de fietspaden en de eindeloze zandpaden.  Ik weet op de Posbank alles en je kunt me er zo weg zetten, ik kan zo alles vinden. Daar heb je ook de uitkijk toren, de brandtoren. En niet vergeten de vennen, de drinkplaatsen en zo. En vanuit de Posbank kun je eigenlijk zo door naar de Hoege Veluwe. Toen ik klein was kon je zo doorlopen, tegenwoordeig gaat er een grote snelweg door heen. Maar ze hebben wel bruggen gemaakt voor de dieren. Erg mooi.