woensdag 29 mei 2013

Mijn roots in de Veluwe

Hotel Hoog Soeren waar ik ben opgegroeid.
Hier heb ik gewoond als de zoon van de hoteleigenaar, Hoog-Soeren' met mijn jongerebroer en oudere zus.
Mijn ouderlijk huis
Het waren twee gebouwen met een tussen gang en een historisch autheniek gebouw. Familie Piek dat waren zaken mensen die het ook beheerd hebben maar in de oude hotelgids van de Rozenhof had ik gezien dat de eigenaar en 'directie dhr. van de Woude' was, dus nog steeds een beetje historie ... mijn vader dus wat leuk. Ik voel me er dus nog steeds mee verbonden.
Dan moet dit mijn slaapkamer geweest zijn
alleen niet zo mooi als nu hier! Die klimt op
de achtergrond vind ik wel super.

Dit hotel gebeuren zit ook een beetje in mijn bloed want hier doe ik ook altijd helpen bij tafel en zo en zorgen dat iedereen het naar de zin heeft, erg service gericht man ben ik.
Er was ook een heel groot voorveld aan verbonden, gewoon gras maar daar stonden ook te terassen op en bos er om heen. We woonde eigenlijk in een park, en dat was zo enorm mijn eigen leven met de hoge Veluwe op deze (klik hier) locatie en hier op Streetview.

maandag 20 mei 2013

Mijn droom ....



 
Ik heb een droom om nog eens kunststukken te gaan maken en de vliegend Hollander zou wel bij me passen, maar dan een high-tech bedrijf. Dat kan ik ook, goede productie, inschrijven bij K.v.K. want ik heb middenstand diploma. Het 17e eeuws, daar heb ik wat mee maar ik moet alleen oppassen dat ik niet te veel verdien omdat ik anders zijn uitkering verlies.
 
De thematiek van de 17e eeuw met Wagner en het zijlschip, daar heb ik wel wat mee. Ik zou er zo op kunnen varen, een houten, met linnen, en knopen van touwen en netten om in te klimmen, samen met een 'daar was laats een meisje loos' . Vrouwen waren bij de Milva de vrouwelijke marine en de mannen bij de marine. Maar tegenwoordig zijn er zelfs vrouwen kapitein.
 
Ik ken veel scheepstermen:
- Rechter hand is Stuurboord en de linkerhand is bakboord
- Zo-die-gaat, is de term dat hij uit de haven gaat.
- 'Recht door zee'
- 'Schip Ahoy'

----------------
- 'op hoop van zegen',
- 'May day May day als het echt fout gaat.
- Morse seinen Safe-our-souls ...----...----....---...---...----