woensdag 27 december 2017

Grootvader van Romke

Die ging vanuit Dokkum naar Amerika en is een Amerikaan geworden. En daarom ben ik én indiaan én cowboy. Ik ga dan naar Clondike en naar goudzoeker, bij rivier de Yukon. Dat is allemaal vast gelegd in de geschiedenis, dat ik op mijn kamer een dossier heb met daarin alle documenten van mijn familie, dat word opgetekend door Jack London. Dat wordt allemaal verzameld voor mijn museum. Zo schrijft hij boeken en de geschiedenis van mij en wordt wereld beroemd.

maandag 25 december 2017

Romkes Kerst Boodschap

Lieve allemaal.
 
Mijn kerst boodschap is dat ik alle mensen wil bedankt voor het aannemen van mijn wijze raad, mijn humor, mijn blijheid en ik hoop dat ik dit jaar ieders wereldje een beetje blijer heb kunnen maken.
Ik wil natuurlijk ook veel mensen bedanken zoals mijn lieve broertjes en vriendin Gregory en Ineke en ook Wendy en Laura dat ze zorgen dat ik zo'n goed leventje heb.
 
Ik wens iedereen een prachtig 2018 met vele mooie momenten en alles wat je van plan bent, ook uit gaat komen. Ook aan alle jongens en meisjes van de ProPersona leiding, maak er wat moois van en mocht het nodig zijn ook voor 2018 sta ik klaar om iedereen van raad en daad bij te staan en zal natuurlijk alles opsieren met mijn kunstwerken.

 And to all my friers around the world, also to you,
the most and best Chritsmas wishes to you
and a wonderfulll 2018 and don't forget:
 
A Smile A day Keeps The Shrink Away

 




Leuke reactie

Hoi Romke,
Ik zag je blog voorbij komen op het intranet van Propersona.
Bij deze wil ik jou en iedereen op de posthoorn een heel fijn 2018 wensen!
doe je ze de groetjes daar??

Groetjes, Lotte


maandag 18 december 2017

Me and my Pall

Op ziekenhuis bezoek, even bijkomen. Ik was vergeten even goed voor me zelf te zorgen, met wat infuus, dagelijkse kroketten en frikadellen was ik er weer snel boven op.
Een paar dagen later werd ik weer opgehaald. Ik denk dat het gewoon buikgriep was, maar ze hebben me wel gered. De lieven zusters en broeders van CWZ hebben me er weer snel boven op geholpen.
 

woensdag 13 december 2017

Ik ben naar CWZ geweest, een verhaal.

Ik ben opgenomen geweest
En was het erg?
Ne hoor, ik heb me laten verwennen met frikadellen en broodjes kroket, wat fijn.
Ook tosties. En een eigen soort vlaflip, warme maaltijden.

Ik was er omdat ik een 'aanval' kreeg vanwege mijn leeftijd.
Het had te maken dat ik wat te weinig gedronken had.

Ik kreeg ook koffie, wat was het lekker, en wat waren de mensen lief. Ik was ook aardig want ik weet dat ik me moet aanpassen.

Ik had gespaard geld bij en ik heb het hele ziekenhuis door kunnen zwalken, het winkeltje en her restaurant. Ik ben een vrije jongen en ik mocht de TV aan doen.

woensdag 22 november 2017

Heb jij het al, de Griep Prik? Nou ik wel hoor !

Kijk, daar gaat tie dan, huppakee en ik voel er niks van.
De Griepspuit zit er bij in en ik vind het belangrijk. Zo wordt ik zelf niet ziek maar zal anderen ook niet zo gemakkelijk aansteken.
 
 

Mij nieuwe broek

Kijk, zo doe ik dat.
Ik spaar gewoon zelf het geld bij elkaar en ik heb zo ook zelf deze nieuwe broek gekocht bij de Zeeman. Zelf uit het rek gehaald, gepast en afgerekend.
Wat is iedereen toch trots op mij en ik op me zelf.

zaterdag 28 oktober 2017

Romke met zijn 'Elastieke benen'


Zeerover en zeilschepen

Over het verhaal van Robinson Crusoë

Voor de Chileense kust ligt er een eilandengroep, heet Robinson Crusoë eilanden. Volgens mij liggen daar nog steeds zeerovers schatten. Het is Daniël Deffou is eigenlijk de Robinson, en dat is echt gebeurt. Zijn  kameraden vonden inboorlingen,. dat waren kannibalen. Die Daniël heeft het boek geschreven en dat zal besty wel een grote oplage gekregen hebben .
Een van de inboorlingen noemde hij vrijdag



vrijdag 13 oktober 2017

16 november is Romke jarig

Ik ben in 1954 geboren, hoogeweg, grotemarkt in Dukkum, hotel cafe, 'de Veehandel'.
Dit was het gebouw.

In Dokkum staat er een fabriek waar alle vlaggen van de wereld worden gemaakt.


In de kruistochten zijn vele jongeren uit Dukkum gegaan om de Moren uit Israel te verjagen. Enm toen ging ieder jongen mee naar de kruistochten, op wiele wagen paarden, hele uittocht. Een hele collone.

vrijdag 29 september 2017

Romke weer even herrenigd met Arnhem

Hier heb ik een lange tijd gewoond, Spijkerlaan 66, en was was het leuk en de mooiste tijd van mijn leven, complete vrijheid .... ! Wat een avonturen, te veel op op te noemen en dat komt wel een keer.
Zie op deze LINK
 

Bij mijn vertrek is het goed om Arnhem even toe te zwaaien, en dat doe je zo !
 
Mijn Stamcafe, Metropool, jammer dat de biljart er niet meer staat, ik heb er in mijn jonge jaren vele mooie en lange  tijden doorgebracht.

zondag 10 september 2017

Nachtrust

Early to bed, and early rise makes a man health, wealthy and wise
Early to bed
And early to Rise
Makes a man healthy
Wealthy and Wise

Toezicht bij verlate Groenwerk en de REUZE BOVIST

"Ik heb weer een diploma >>>> jippie"
 
 
 
En ja hoor, ik heb weer een diploma er bij, gekregen van Ber. En dat heb ik ook verdiend. Met het wegvallen van beheer groenwerk moet er toch iemand zijn die het bij houdt, en dat doe ik.
Hier onder wat foto's waarom ik er zo goed in ben.
 
 

Aan Marjaleena, het ligt er verlaten bij,
je Groenwerk maar niet helemaal,
ik hou een oogje in het zijl hoor, wordt snel maar weer beter







 
En wat ziet mijn oog? Ja hoor, een REUZE BOVIST, wellicht wel de grootste van de hele wereld, en met deze foto wordt ik nog wereld beroemd. .

 

maandag 4 september 2017

James Bond, de nieuwste film en Jules Verne

Hij gaat het weer doen, ondanks alle reacties, hij peinsde er eerst niet over maar nu is hij enthousiast. Dat is heel belangrijk, James Bond is een geweldig succes verhaal.
De James Bond verhalen zijn waar gebeuren verhalen en zijn te boek gesteld, vaak in relatie tot Rusland. Ian Fleming heeft indertijd die verhalen geschreven, dezelfde Fleming die de penicilline heeft uitgevonden. Soms blijkt het allemaal nog echt gebeurt te zijn,. van legende naar ware gebeurtenissen.
Beetje het zelfde kapitein Nemo van Jules Verne, en Omar Sheriff wat toe acteur. Het schip heette de Nautilus en heet 100 mijl onder zee, net als zo veel andere verhalen. Er is ook een verhaal van de raket naar de maan, en dat is ook echt gebeurt. En vervder vermoed ik iets, over het reis naar de middelpuntr van de aarde waar ze dinosaurus tegenkomen. En ik vermoed dat het nog een keer echt waar zal zijn: dat is mijn voorspelling. Je weet maar nooit.
 

zaterdag 12 augustus 2017

Me and my brother op Gregorie's en Ineke's Camping aan de Rijn


Ik kan heel goed tegen auto zitten en het was heel leuk, samen een ritje maken en luisteren naar de Rolling Stones. Ik heb er lekker friet gegeten en een frikandel. Ik vond het terrein veel groter dan ik dacht. Er waren veel wandelweggetjes.
Ik vind het leuk om er vaker naar toe te gaan, het mag best een hele dag zijn. Ik vind het dan leuk om wat te wandelen, rondlopen, kijken, shagje roken, af en toe een kop koffie, een frietje eten en luisteren als zij aan het praten zijn. Het luisteren vind ik prima, ik steek er van op maar geniet er ook van,, net zoals ik naar een radio luisteren. Het wandelen is leuk en als Bosko de hond mee loopt is het helemaal gezellig. Dan neem ik weer wat centjes mee om daar wat lekker te kopen, als alles goed komt wordt het vast leuk.

Nu alleen nog eens een plannetje maken, dat het leuk voor mij maar ook voor Gregory uitkomt.

Wat leuk, de Van der Vaart straat :-)

zondag 23 juli 2017

Houdini, de boeien koning .... en mijn bijna verdrinkingsdood verhaal

Houdini, de boeien koning, wie kent hem niet?  In ieder geval van de mensen van onze leeftijd. Het was een miserie, hoe hij uit alle boeien kon ontsnappen, zelf als hij onder water was.

Ik zelf het eigenlijk ook een beetje, ik ben eens met mijn auto onderwater geraakt en ik zat klem, met de auto op zijn kop onder water. Het kwam eigenlijk doordat de schoenveters tussen de pedalen bleven hangen, en daarom doe ik nog steeds mijn veters in de schoenen. Ik dreigde bijna te verdrinken. Mijn broer heeft me toen los kunnen maken maar ik ben wel even buiten westen geweest. Eerst kreeg mijn broer niet goed los, is toen naar een boerderij gegaan en die hebben geholpen en toen ook de politie gebeld. Uiteindelijk ben ik naar het bureau gebracht en heb ik daar kunnen douche en schonen klere3n kreeg. Ik ben eigenlijk net ontsnapt van een verdrinkingsdood.

 Het was een groot probleem, en ik ben bang dat toen eigenlijk mijn psychische problemen begonnen zijn. Niet lang daarna was ik opgenomen in een gesloten unit en mijn geschiedenis met de psychiatrie begon. Na een tijd, van goed gedrag mocht ik weer naar buiten. Verder is het apart, dat ik eigenlijk alles wel zo geaccepteerd heb, ik ben nog steeds op niemand boos wat andere patiënten wel hebben, zo ben ik niet.

Als je naar deze foto kijkt is het eigenlijk precies hoe het was -en dan schrik er toch nog wel een beetje van- maar dan met een grijze eend.

zaterdag 10 juni 2017

Mijn Grootvader naar Amerika

Mijn grootvader is naar Amerika gegaan en daarom voel ik me ook verbonden met dat volk. Daarom heb ik ook cowboy en indianen bloed in me en als ik er zou zijn zou ik een echte indiaan zijn. Mijn naam is dan Witte Veder van de Delaware stam.
Ik heb ook veel gelezen van Winnetou en Old Shatterhand en de schat bij het zilvermeer.

Dart is een film van gemaakt en Lex Barker was de acteur, die is nog heel beroemd geworden.

 
Link naar Film

zondag 4 juni 2017

Groenwerk, mijn groene handen.

Ik heb een diploma voor dierenverzorging, van drie universiteiten, met zo'n logo van de universiteit zoals die van Billie Turf, met een octrooi diploma. Ik ben zo blij met die diploma's en daarom ga ik naar Groenwerk. Ik geef ze eten, water en ben ook aardig, droogbrood en vers brood. Ik doe de vuilnisbakken verschonen. Ik doe ook de vuile was aan de straat zetten. Ik doe het oud papier bij oude papier, en glas bij de glasbak, eigenlijk ben ik de uitvinder van recyclen.

donderdag 25 mei 2017

Thank you USA students

Het was een feest, het uitwisselings program met de studenten uit de USA en de HAN, dat ze een dagje op do Posthoorn mee konden lopen en ik gastheer kon zijn.
 



zondag 21 mei 2017

Mooie zomer 1975

Dat was nog eens een mooie zomer, 1975, ik heb een zweefvliegtuig cursus gehad in Terlet. Ik ging met mijn broodtrommel met boterhammen met kaas. en melk in een flesje.
Ik zat in het sein station, en toen nam ik zelf ook maar eens les, en hoop je natuurlijk dat je slaagt. Ik had twee instructeur, Nanneberg en Fridjov Hoekel. Het vliegtuig heette, 'de Rhon', en dat was allemaal voor 80 gulden per seizoen, dat was toe erg veel geld.
Ik heb toen mijn brevet gehaald, er was ook een zweefvliegtuig loods, er was ook een restaurant waar we briefing hielden.
Na die zomer leerde ik zelfstandig vliegen. Ik kreeg toen een blauw boekje mee, een soort logboek



dinsdag 2 mei 2017

Mijnj musuem

Ik heb een eigen kast maar dat is meer een museum, daar staan mijn dierbare spullen in maar ook de meest kostbare, b.v. het boek van Buffalo Bill. Dat was een pelsjager maar ook een dappere held. Ik voel me erg betrokken bij hem, want ik ben ook een soort Buffalo Bill.


Uitstrooien, mijn as

Als ik later eens uit de tijd ben, vind ik het een hele mooie gedachte als ik begraven wordt maar misschien ook als ik gecremeerd wordt maar belangrijker, dat mijn as wordt uitgestrooid over de wilde oceaan, de zeven wereld zeeën en oceanen.
http://www.asverstrooiingnoordzee.nl/

Dan ben ik ook dicht bij het legende schip, de vliegende Hollander, dan leef ik voort op een manier die bij me past. Gregory mag het ook als hij op grote oceaan is, moeten we later nog eens op terug komen en bespreken ....


Dit zou ik kunnen zijn, kapitein Romke

zaterdag 22 april 2017

Ik heb de lagere details handel vakschool gedaan, in de Regentesselaan 9 in Maastricht. Ik kreeg ook veel lessen in handvaardigehid, een soort kunstacademie. In Arnhem beneden bij de rivier heb je ook een academie. Dat bestond al in de 60er jaren, mijn echte leven met de lange haren.

 

Beroemd

Toch is het leuk dat er eigenlijk elke dag wel iemand naar mijn  blog kijkt, zo ongeveer 10 per dag, zie hier mijn statistiek
 


donderdag 13 april 2017

zaterdag 8 april 2017

Romke krijgt een Mentor

Wat leuk, ik krijg een Mentor en het wordt w.s. een zekere Wendie. Dat is iemand om mij te helpen met het maken van besluiten die lastig zijn. De mentor spreekt en een beetje namens mij en denkt dan ook met mij mee als het gaat over zaken die gevolgen hebben voor mijn gezondheid en verblijf.

Ik vind dat eigenlijk heel fijn. De verpleging doet natuurlijk veel voor me maar als het er op aan komt ben ik natuurlijk degene besluiten neemt, maar hoe mooi is het niet als ik dat samen met iemand anders. Of wellicht iemand mij helpt de juiste weg te kiezen.


Men kan niet zonder mij, waarom en vooral HOE


Mijn vier R'n
  • Romke's
  • Rust
  • Regelmaat
  • Rijnheid

Het is eigenlijk heel raar, dat ik goed voor me zelf moet zorgen is niet zo voor me zelf maar om de wereld vrede. De wereld kan niet zonder mij, zonder mij is er geen wereld vrede. Ook mijn broer en vriendin kunnen ook niet zonder mij, en ik niet zonder hen.

Dat is eigenlijk de belangrijkste drijfveer om mijn levensstijl aan te passen wat hoort bij ouder worden. Ik vind het eigenlijk niet zo heel erg leuk dat er aandacht voor me is en als er zorgen over mijn zijn. Het liefst heb ik dat niemand zich me mij bemoeid, en helaas kan ik dat soms op een wat nukkige manier uitdragen, - helaas soms een beetje ADHDiig - maar als iemand me even de tijd en vertrouwen geeft komt het wel goed.

Maar als het is om mij te helpen nog 100 jaar te worden en van betekenis te zijn voor iedereen, ook voor de verpleging en ProPersona, dan is me dat alles waard.

Nieuwe kleding.

Het wordt tijd om weer eens flink nieuwe kleding te kopen bij C&A,
  • extra broeken,
  • trui,
  • bloezen, jasje,
  • ondergoed,
  • T-shirts,
  • hoofdeksels,
  • broekriem,
  • truien,
  • sokken,
  • dasje,
  • stropdas,
  • schoenen.
 
Een groot gedeelte laten we ook merken, zodat het naar de wasserij kan en dan ook weet netjes terug komt. Ook wat ik ga kopen wordt wat steviger want met die kolenschoppen van mij gaat alles sneller naar de klöte :-) We hebben bij de bewindvoerder extra geld aangevraagd voor de inkopen, en volgens ons gaat het helemaal goed komen.

HANDEN HYGIENE.

Het is wat, mijn rechteroog blijkt fors achteruit gegaan en daar zijn ze achter gekomen nadat het flink ontstoken was. Vette pech en ook wat lastig want ik wil er eigenlijk niets van weten. Ik realiseer me wel dat het belangrijk is om mijn handen vaak schoon te houden. Dieren verzorgen, planten verzorgen enz en geen handen wassen, dat was even geen goed idee
DOE JIJ OOK MEE?   KLIK HIER

Romke in Chocolade fabriek

Troost-Koop
 
Wat een gedoe allemaal, zo veel wat ik moet doen met de aftakeling van de laatste tijd, mijn longen, moeheid, mijn nieren en no ook het oog wat nagenoeg niet meer functioneert. Het is oké als ik allemaal voldoe aan de verwachtingen maar daar hoort wel wat troost-koop bij. Ik wilde het voor 150 euro, maar uiteindelijk voor wat euro's  vond ik het ook wel best, het korte uitstapje was me ook wat waard.