donderdag 6 december 2018

Mij oude huis in Hoog Soeren

Wat een feest van herkenning, het huis waar ik woonde in mijn lagere schooltijd. Hier op de foto met Ilvia, de dochter van de vader die het huis van mijn vader gekocht had. Het is https://www.hotelhoogsoeren.com/ en wat een warm welkom. Ik heb ook nog twee boeken gekregen, een van Hoog Soeren en een van het leven in de Veluwe van toen.

Hier samen Ilvia en Romke


Hieronder laat ik zien dat ik alles zelf kan pinnen

Dit was de grote eetzaal ren is het nog steeds

Een beeldje naar mijn hart

Van hieruit zie ik een dal, wat toen in mij nbeleving een grote vallei was.

Dit was het hotel en ga zeker nog eens terug komen

vrijdag 23 november 2018

Mijn laatste blog uit Nijmegen

Lieve lieve mensen uit Nijmegen, ja inderdaad, Romke gaat jullie verlaten. Ik ben er helemaal klaar voor maar zal jullie allemaal heel erg missen, en dan denk ik aan:

..... Paul, Sylvia, casper Arnodussen, Gerrie, Rickie, Corry, Lizette, Gea, Marian, Dagmar, Esselien, Joke van Leeuwen, Leon, Vincent, Jan, Nancy, Andre Linders, Carla, Paul, Anc Creemers, Trudie van pedicure, en iedereen die ik vergeten heb  

 
En ik heb jullie allemaal in deze doos gestopt die ik meeneem :-)
Dag allemaal  !!!!!!!

donderdag 25 oktober 2018

Mijn nieuwe interne kas als ik in Wolfhese ben

Nou, dit wordt mijn nieuwe Interne Kas, hier ga ik voortaan mijn zakgeld zelf pinnen. Ber heeft contact gehad met het winkeltje en contant geld pinnen is geen probleem. Ik kan dan ook mijn spulletjes kopen. Ik zie er nu toch al een beetje naar uit.
En waar ik trots op ben dat ik zelf geld mag pinnen, dat ik het vertrouwen heb van de bewindvoerder Jaap en mijn mentor Wendy "... een beetje jippieeee gevoel"
 




zaterdag 20 oktober 2018

Mijn laatste foto's

Dit zijn eigenlijk de laatste originele foto's van mij zelf en mijn ouders en broer en zus. Wat zou het mooi zijn als het allemaal hersteld zou kunnen worden.
 
Mijn vader en moeder

Mijn zus, ik en mijn kleine broertje

 
Ik zelf in mijn jonge jaren,
 
 
 
Dit ben ik en ben hier ongeveer 17 jaar. Op de bruiloft van Hermina mijn zus en naast mij (niet in beeld) Gregory en ongeveer 15 jaar.
Als ik naar de foto kijk zie il een vreedzame man, van binnen uit, een hippy, met Flower Power. Ik was blij omdat mij zus trouwde maar ook de man (een zekere Donders of Doners)  die had een huis voor me geregeld, een textiel fabrikant die op de velperweg woonde. Hij was een textiel fabrikant, en Hermin a werkte bij de Enka. Ik werkte bij de Agfa, fotorolletjes, met chemie en ontwikkel machiene. De rolletjes kwamen bij ons binnen en die moesten ontwikkeld worden, dat heette fixeren. Dat was mijn beroep, "fotografisch-laborant".

Als ik er naar terug kijk was het goed en nu is het ook goed, ik ben tevrede, ondanks alles en maak wat moois van mij leven en geniet erg. Het is gewoon oké dat ik mensen om me heen die me wat op gang helpen.

Ik draag deze foto aan mijn hart omdat ik nog steeds de zelfde vrijbuiter ben en diepzinnig, ik kan overal over meepraten. Toen was een vrede stichter en nug en zal het altijd blijven.
 
 

zondag 16 september 2018

17e eeuw

Wat heb ik geschilders?
Ik denk aan de 17e eeuw, dat dan Piet Hein en Maarten Tromp en Michiel de Ruyter er toen waren. Michiel vaar de de 7 Provinciën.  Wat ik ben Konings gezin en de 7 provinciën was een kanonneerboot, en ook de Batavia. De 7 provinciën, want toen had Nederland 7 provinciën.
Maar, die Piet Hein heeft de Zilvervloot veroverd van Spanje, en daar we we als Nederland rijk van geworden. En daarom zocht Engeland ruzie met ons, en we mochten als Nederland niet eer naar London mochten, en dat pikte Michiel niet. Er lag een Engelse ketting in de haven, maar Michiel die voer er dwars doorheen.
 
 

vrijdag 31 augustus 2018

Romke en zijn Perfect BMI

 
 
Vandaag heb ik weer een CERTIFICAAT gekregen, en dat is zo belangrijk voor me, over mijn MBI, precies midden in het Groene veld, tussen de 18 en de 24. Ik ben en super trots mee.....
namelijk 22,4 !!!!
 




zondag 29 juli 2018

Boemeltrein

Bij Brakkenstein gaat elke keer een Boemel-Trein, en dat si zo leuk. Een Boemel-Trein is zo leuk, en ik vermoed dat er verstopt een klein stationnetje is. Allemaal vergeten en dat zou een leuk avontuur zijn.

Dan kun je er van alles vinden, daar kwamen ook die Hoboken, die zwervers die van trein op trein stapte.
Dat zou nog eens leuk zijn.

maandag 11 juni 2018

Waar ik allemaal geweest ben

Ik was toen vrijgezel, en ik was Ierapietra, en ik had het daar naar de zin, door het weer natuurlijk. Dan ging ik met het vliegtuig en hupsakee, daar was ik dan. Het was in een DC-9,  dat kennen we niet meer.


zaterdag 26 mei 2018

Thank you students of Saint Joseph University

How wonderfull it was to have the Saint Joseph university student all around me. It made me so feel great again. We had a wonderfull mornig, discussing all issues with hesitancy.
 
I wish all wonderfull ladies a great stay in the Netherlands, a safe trip home and above all a wonderfull career and most important, stay health and glad, what evere you do.
 
 
thank you students of Saint Joseph University
Feel free to leave a comment below. 
 


and who knows..... we meet again.

vrijdag 18 mei 2018

Mijn korte hare, dat deden de Roling Stones ook.

Wat is het toch mooi om eens naar de kapper te gaan,\
De Rolling Stones deden het en ik ook, en ik ben ape trots om mijn uiterlijk
 
 
 
 

dinsdag 15 mei 2018

De gewonen dingen

De was doen, naast dat ik natuurlijk erg geweldig ben, doe ik ook de gewone dingen, die horen er ook gewoon bij.
 

zaterdag 21 april 2018

Good morning

Goede morgen het is zondag ochtend en ik ben er helemaal klaar voor. Het wordt een mooie dag en kijk een hoe mooi ik er uit zie.
 

vrijdag 6 april 2018

Looking forward to mee the USA students again

Dear Students of the Saint Joseph University.

You are again so welcome to visit our institute and we will gladly be your host like we did for the students all those years before. We expect you the 24th May in the morning or afternoon. When I think of the USA, I think of the 'Old Blue Eye' I pick it up in April and have it done in May.

zaterdag 31 maart 2018

Hippy tijd komt terug: Montery Pop

Wat leuk, de goed oude tijd komt terug, de HYPPIE-TIJD.
 
Dat doet me denken aan Montery-Pop, van de mamma's and the Papa's, Let the Sunshine in. ik kan er eindelioos over vertellen. Wat hebben we toch veel meegemaakt, ook de oude3ren deden mee, het was een algemene bevrijding. 


Ma Cash
 
 

maandag 19 maart 2018

Spijkerlaan 66, Arnhem

Nou, en hier woonde ik dan, en dat waren zo'n 5 jaar, en beneden woonde mijn zus en die had met haar man een antiquariaat.
 
Mijn eigen huis, en zo voelt het nog steeds
 
 
 

maandag 19 februari 2018

Mijn Kunstuitingen

Ik heb heel veel succes en de meeste mensen hebben het geaccepteerd. Dan hoop ik dat mijn schilderijen ook in musea worden tentoongesteld zoals het Rijksmuseum. Misschien kan een werk van Piet Hein er in komen. Dan kunnen alle toeristen het gaan bekijken.
Of anders het Metropolital museum of Art in New York en het Hermitage in Sint Peterburg.

vrijdag 2 februari 2018

Gustaf Eifel, ingenieur

Gustav Eifel heeft de Eifeltoren ontworpen en ook de statue of liberty
 


maandag 29 januari 2018

Mijn rezigers instinkt

Mocht ik een keer een hoop geld hebben, dan zou mijn reizigers instinct het van me overwinnen. Ik ga dan naar Schiphol en kan ze via de gateway het vliegtuig in stappen.
En dan stap ik een Douglas DC9. Ik ga dan ook even langs Frankfurt International vluchthaven.

Liedje van FRANS HALS




zondag 21 januari 2018

Ank, bedankt

Prachtige kaart gekregen van Ank uit Vietnam een zeeman Romke
 



zondag 7 januari 2018

Mijn rikketik en leefstijl

Tsja, een dagje ouder worden gaat ook in dalen. Vandaag was mijn rikketik weer van slag en doe het rustiger aan en moet er wat liever voor zijn, meer 'hart voor mijn hart'
Ik geniet van de mis en blijf veel op de afdeling en leg me toe op meer schrijven en tekeningen en mijn blog, dan kan iedereen lezen hoe het met mij gaat en mijn wetenswaardigheden.

zaterdag 6 januari 2018

Als ik denk aan vrede is het dit

 
 SITTING ON THE DOCK .....
 
STAND BY ME .......
 
ONE LOVE ......