dinsdag 24 januari 2012

The Guitar man

Dit is mijn gitaar maar je hebt ook 4 en vij snarige gitaar, daarna nog veel meer: de 6 zes snarige en de 12 snarige. Ik lijk hier een beetje of Stevie Wonder, echt op gevoel spelen.
Misschien heeft mijn broer nog de musiek van Neil Youngh and Harvest. Die was zo bij met zijn meisje als ik met een meisje. Neil is een hele apparte jongen, net als , ik ben ook uniek. Ik denk dat ook aan George Harrison met 'Why my guitar gemnlty weeps". Jimmy Hendricks heeft dat, "While the wind cries Mary".
Ik kan alles tegelijk met gitaar, singen en mondharmoica.

zondag 22 januari 2012

De Vliegende Hollander

Dat is de legende van het spookschip die de 7 wereldzeeën zwerft. Waarschuwt de andere schepen voor stormen. de andere legende zij  het vrouwtje van Satvoren en de Lorelei aan de Rijn. De Lorelei probeerde de zeemannen te lokken waardoor ze schipbreuk leden. Ze zwaaide naar de mannen vanuit de kust, met "kom maar, kom maar"'  het is net als de Sierene van Odysseus.
Dit zou ik nog eens mooi vinden om te manek, het symbool van de ultieme vrijheid, creatief en ruimtelijk vorm geven, ik zou zo een heel museum kunnen vullen. De nodige kunstenaars hebben zich er ook mee bezig gehouden zoals Simon Vesdijk en Richard Wagner, prachtige componist.

zaterdag 21 januari 2012

AZ- Alkmaar

We hebben gewonnen, met 3-2!!!! AZ, mijn club tegen het grote Ajax. het was een geweldige wedstrijd met die kinderen, een hele sportieve wedstrijd en helemaal uitverkocht. Ik denk dan aan de vele blije kinderen, de rust en dat het een echt spel was. Niet gemakkelijk voor de spelers met 20.000 gillende kinderen maar dan is dat  maar even zo. Niks mis mee.
Marieke mijn lieve vriendin komt ook uit Alkmaar, dat is zo leuk omdat je het aan haar stem kan horen, een echte Noord Hollandse. Alkmaar een prachtige stad met de kaasmarkt, wat ik toch genieten van mijn eigen Nederland en zal zijn charme.

woensdag 11 januari 2012

Bomenpracht op locatie GGz Nijmegen

Hier een foto van een boom die begonnen is bij een omgehakte boom die opnieuw wat uitgelopen aan de zijkanten en een prachtige Mikado vormt.

....hier probeer ik ze te tellen maar zoals u hier op de foto ziet....zelf mijn vingers raken de tel kwijt.

Heel fijn weekend allemaal.

Uw natuurvriend die de verpersoonlijkheid is van alles wat natuurlijk is, met vriendelijke groet ROMKE.

dinsdag 3 januari 2012

Mijn verleden in Ierland

Ik heb drie jaar lang lang in Ierland, ik was toen ongeveer 30 jaar en heb er een leuke tijd gehad. Nu ben ik 60 dus precies sde helft. Ik was daar werkzaam in een bedrijf om spijkers uit planken te halen die hergebruikt werden. Ze vertelde me dat van dat hout surfplanken gemaakt werden en houten modellen.
Ik woonde in Monkstown en in het pension de 'Stella-Maris'.  Het was best leuk om een pension te hebben als je een beetje geld hebt, er is niks mis mee. De bups met muziek waren geweldig zoals de Dubliners.
Ik was er met de boot en trein gegaan, zo helemaal in mijn eentje, dat deed me niks. Ik was door met de nacht trein gegaan en in London even gebleven.
klik hier
De mensen met wie ik omging, natuurlijk ook de mooie meiden, waren van het Trinity college, ik heb daar ook rond gelopen.

maandag 2 januari 2012

Vrouwen en de lente.

Wat ik graag zie is mooie vrouwen, ik heb het er al eens eerder over gehad maar het is toch schoonheid wat de wereld mooi maakt. Alleen maar mannen is ook maar niks.
Ik denk dan aan de film imoral tales, zo veel mooie meiden bij elkaar, ik denk allemaal zo rond de 16 en 18 jaar, dat laat zien dat ik dus 'straight' ben en ook goed Engels kan spreken.
Nu nog iets over het mooie en zachte weer, erg super, ondanks de winter veel droge dagen, het is net als of de lente begonnen is. Want kijk eens, nog maar een maand en nog een maand en dan komen de blaadjes weer aan de bomen.