woensdag 27 november 2013

Mondharmonica

Mondharmonica, dat is mijn maatje. Er zijn meerdere verschillende soorten, dat is de chromatische, halve en hele noten en de diatonische en de blousharp.

Ik speel er graag op en kan iedereen er mee opbeuren en kan bijna alles spelen. Ik ben de Toets Tielemans van de GGz Nijmegen.Ik heb zelfs opgetreden voor de zevenheuvelooop en mensen vonden dat geweldig.

Tijdens mijn optreden zag ik de verte een oievaar op een dak zitten en ik heb er een foto van gekregen.

Een mondharmonica staat ook voor zelfbewust zijn. Ik denk dan aan Once-Upon-A-Time-In-The-West.
Klik hier maar op. dan weet je het. 

maandag 30 september 2013

Ik wordt weer jarig

Beste mensen

Ik wordt weer eens een keer jarig 16 November en dat is al heel snel en doe dat in 2 keer.
De zaterdag is de grote dag en vier dat met mijn broer, medecliënten en vrienden van het terrein. Ik weet alleen dat veel mensen die hier werken ook willen genieten van de festiviteit.
Daarom organiseer ik een 'Happy-Hour' op Vrijdag 15 November van 15:00 tot 17:00 uur, iedereen is welkom die een uitnodiging krijgt, ik loop wel langs en zal die geven.

Dus zet maar zovast in je agenda.




woensdag 29 mei 2013

Mijn roots in de Veluwe

Hotel Hoog Soeren waar ik ben opgegroeid.
Hier heb ik gewoond als de zoon van de hoteleigenaar, Hoog-Soeren' met mijn jongerebroer en oudere zus.
Mijn ouderlijk huis
Het waren twee gebouwen met een tussen gang en een historisch autheniek gebouw. Familie Piek dat waren zaken mensen die het ook beheerd hebben maar in de oude hotelgids van de Rozenhof had ik gezien dat de eigenaar en 'directie dhr. van de Woude' was, dus nog steeds een beetje historie ... mijn vader dus wat leuk. Ik voel me er dus nog steeds mee verbonden.
Dan moet dit mijn slaapkamer geweest zijn
alleen niet zo mooi als nu hier! Die klimt op
de achtergrond vind ik wel super.

Dit hotel gebeuren zit ook een beetje in mijn bloed want hier doe ik ook altijd helpen bij tafel en zo en zorgen dat iedereen het naar de zin heeft, erg service gericht man ben ik.
Er was ook een heel groot voorveld aan verbonden, gewoon gras maar daar stonden ook te terassen op en bos er om heen. We woonde eigenlijk in een park, en dat was zo enorm mijn eigen leven met de hoge Veluwe op deze (klik hier) locatie en hier op Streetview.

maandag 20 mei 2013

Mijn droom ....



 
Ik heb een droom om nog eens kunststukken te gaan maken en de vliegend Hollander zou wel bij me passen, maar dan een high-tech bedrijf. Dat kan ik ook, goede productie, inschrijven bij K.v.K. want ik heb middenstand diploma. Het 17e eeuws, daar heb ik wat mee maar ik moet alleen oppassen dat ik niet te veel verdien omdat ik anders zijn uitkering verlies.
 
De thematiek van de 17e eeuw met Wagner en het zijlschip, daar heb ik wel wat mee. Ik zou er zo op kunnen varen, een houten, met linnen, en knopen van touwen en netten om in te klimmen, samen met een 'daar was laats een meisje loos' . Vrouwen waren bij de Milva de vrouwelijke marine en de mannen bij de marine. Maar tegenwoordig zijn er zelfs vrouwen kapitein.
 
Ik ken veel scheepstermen:
- Rechter hand is Stuurboord en de linkerhand is bakboord
- Zo-die-gaat, is de term dat hij uit de haven gaat.
- 'Recht door zee'
- 'Schip Ahoy'

----------------
- 'op hoop van zegen',
- 'May day May day als het echt fout gaat.
- Morse seinen Safe-our-souls ...----...----....---...---...----

zaterdag 16 maart 2013

Romke 17 jaar

Dit ben ik en ben hier ongeveer 17 jaar. Op de bruiloft van Hermina mijn zus en naast mij (niet in beeld) Gregory en ongeveer 15 jaar.
Als ik naar de foto kijk zie il een vreedzame man, van binnen uit, een hippy, met Flower Power. Ik was blij omdat mij zus trouwde maar ook de man (een zekere Donders of Doners)  die had een huis voor me geregeld, een textiel fabrikant die op de velperweg woonde. Hij was een textiel fabrikant, en Hermin a werkte bij de Enka. Ik werkte bij de Agfa, fotorolletjes, met chemie en ontwikkel machiene. De rolletjes kwamen bij ons binnen en die moesten ontwikkeld worden, dat heette fixeren. Dat was mijn beroep, "fotografisch-laborant".

Als ik er naar terug kijk was het goed en nu is het ook goed, ik ben tevrede, ondanks alles en maak wat moois van mij leven en geniet erg. Het is gewoon oké dat ik mensen om me heen die me wat op gang helpen.

Ik draag deze foto aan mijn hart omdat ik nog steeds de zelfde vrijbuiter ben en diepzinnig, ik kan overal over meepraten. Toen was een vrede stichter en nug en zal het altijd blijven.

maandag 11 maart 2013

Voor Liesbeth

 
Lieve Liesbeth we denken aan je en hopen je als de
nieuwbouw weer klaar is weer terug te zien, ik kom je een keer opzoeken ....

De foto van de hele afdeling kan er niet op vanwege privacy
maar langs deze weg, groetjes namens iedereen !

Ring van een zeeman.

De ring van een zeeman.

Wat is de relatie tussen een zeeman en een gouden ring? ..... dat weet ik en niemand anders !
Alle zeemannen hebben een gouden ring om en dat is als investering. Het was wel eens vroeger dat een zeeman overboord sloeg bij een storm en dan aanspoelde, niemand kende hem en kon de begrafenis niet betaalden. Dus daarom had elke zeeman een gouden ring aan, die dan verkocht werd en daarna de begrafenis van betaald werd.

Mooi verhaal hé?  van uw aller Romke Jan van de Woude

vrijdag 1 maart 2013

Lente 2013

Beste mensen, hier ben ik weer en kijk naar .....
de lente !!! 

Vergezichten des levens, dat de lente er aan komt, 21 maart begint de lente maar per vandaag de 1 maart komen de kiviets eiren weer, wat een een geluk voel ik daarbij. Volgende week super lekker weer en we hebben het met z'n alle gefiks, de winter is voorbij en het nieuwe jaar kan echt beginnen.


Ook de Posthoorn is weer compleet, het is even zoeken naar de nieuwe verhoudingen maar we helpen elkaar we. Mijn bijdrage is de tolerantie, ik ben bruggenbouwer, geef mensen aandacht en zorg dat ondanks alles, het zonnetje schijnt.

En ...... dat ook weer komt zijn de zomers geklede meisjes, een lust voor het oog.


Dat was mijn vergezicht voor de zomer maar eerst de lente.