woensdag 16 december 2015

De artiest aan het werk


Mochten mijn kunst stukken worden deze onderstaande foto's nog erg beroemd, want hier is de 'one-and only artist'  aan het werk. 

Als ze vragen wat er in mijn omgaat zeg ik: ik denk dan aan niks en dat het gratis is, ik ben dan denken dat ik wereld beroemd ben en dat ik een vrolijke artiest ben en ik denk dan ook aan vincent van Goch, dat hij ook veel schreef. Ook dat iedereen aan mij denkt, dat ik een vrolijke nieywe dag kan beginnen en dat ik met me zelf de hele wereld van opvrogelijk. Dat het zwarte van het bestaan wat lichter wordt. Ik probeer iedeeen op te vroleijken, want een mens is maar een mens. 

Soms vraag ik me wel een af of alles wel gebeurt uit vrije wil, of het vreemde handelen zoals misdadiger dat doen uit vrije wil of dat er 'iets is' wat hen drijft. Of er een soort demon is, dat sommigen mensen doen als een soort hersenspoeling. Dat geldt ook voor het goede.

Mijn leven staat eigenlijk in het teken in het inzetten om de kwade dingen terug in balans te brengen. Als is het maar een klein beetje. 



woensdag 18 november 2015

This is me today

En waaraom heb ik mijn sokken zo? Nou, als je een paar keer met de veters tussen
de trappers gekomen bent en bijna een smak gemaakt hebt, dan weet je het wel.
Daarom verslijt ik wat meer sokken, maar ik zie het als een investering 
tot een langer leven.




En hier boven, mijn nieuwe kamer, nooit meer geplak aan
de muur, dat heb ik gehad, de moren mooi geschilderd, neieuwe tijden. 
En na morge helemaal, een mooie kleine flatscreen op het tafeltje.
En de oude meuk in de kelder, het mag weg.
En wellicht het petje met de veren, ik heb het ook een beetje gehad.





maandag 17 augustus 2015

Mijn zaakjes op orde

Het is niet zo moeilijk je zaakjes op orde te hebben, gewoon alles geordend en dan raak je niets krijt. What you see is what you get. Dus mijn hele papieren molen aan mijn prikbord, kantoor in de koffer en dierbare spullen op een plankje. En als alles was op het bord staan in de koffer kan, wat op de plank staat in de kast, dat zou zo maar eens kunnen. Ik verander het gewoon. Gelukkig heb ik geen plakboek want dingen in chronologische volgorde leggen heeft geen zin. Je huidige leven en herinneringen liggen soms toch ook door elkaar ? Nou dan ... en wat echt nodig is daar zorg mijn curator wel voor, zo is iedereen blij en iedereen met mij zoals Herman bij wie ik vandaag weer ben binnen gelopen, even samen eens bijkletsen over te toekomst van deze ProPersona, want praten met mij kan verhelderend werken .... dan doe ik dat gewoon.  




Prettig ouder worden

Nu zul je wel denken, ouder worden komt met gebreken, maar ik kijk daar anders tegen. Het is ook leuker, geen strijd meer, berusting en steeds maar knapper worden. hahahaha


maandag 13 juli 2015

Omar Sharif is dood

Een groot artiest is heen gegaan, ik ken hem van Dr. Shivago waar we hem allemaal van kennen. De verpleegkundige werd verliefd op de chirurg.Dat gebeurt wel eens vaker, een chirurch die verliefd wordt op de zuster. We kennen hem ook van Lawrence of Arrabia, over de Engelse collonisatie en de vrijheid strijd.

Dan kun je zien dat de Kameel twéé bulten heeft en een Dromedaris één. Het kan best zo zijn dat Peter O' tool. Hierover denkend denk ik ook aan de film van Jules Verne, 1000 zeemail onder de zee. De kapitein hette kapitein Nemo, wellicht weet mijn broer e alles van omdat hij ook zeeman is. Dan zie je allemaal aperatuur van een fictie van 100 jaar gelden maar ondertussen is er veel van uit gekomen.



Dan komt er in eens een reuze inktvis, waarvan je toen dacht, 'daty kan niet' maar ondertussen weten dat er hele grote vissen bestaan.
Terugkomend op Omar Sharif, die heeft van bruin groene ogen en die heeft Romke ook.

maandag 6 juli 2015

Exposeren, zou het er echt een keer van komen

Wat zou het toch zijn als ik een keer kan exposeren en nog wel in Wijchen.
Wellicht iets voor deze Romke, de tijd zal het leren, ik heb al min of meer een uitnodiging, ze zijn geïnteresseerd en daar begint het mee :-).

http://www.muziekdorp.nl/#!muziekdorp-wijchen-muziekles/c8ma

woensdag 10 juni 2015

Exposeren kan overal.


Exposeren kan overal, hier in de hal van de psychiatrisch inrichting. Gewoon doen, plakband vragen en de ruimte nemen die de kunst ook vraagt. De kunst vraagt om gezien te worden. Let ook op de variatie van opbouw en thema's. De uitleg komt wellicht nog maar veel stukken spreken van zich zelf. Als je kennis wilt maken met de artiest, via de receptie ben ik altijd te vinden, daar liggen ook mijn visitekaartjes. 













woensdag 27 mei 2015

Thanks you for being with us !

Dear students, Kim and Robert of the Saint Joseph university on Hartford, Connecticut, USA

We thanks you again for being at our institute, we have had so great fun and taking us for who we are. We also were impressed by your feedback and your compliments on the relative autonomy live we have despite the circomstances. We are looking forward to receive you pictures to add in my blog and also personal comments, feel to send all. You are a great group of wonderfull persons!




maandag 18 mei 2015

Welcome to the St Joseph students

Dear Students of the St Joseph college. You are again more than welcome at our institute. We will show you around hope you will have a great time.

Nieuw werk van de vrolijke Artiest en Kunstenaar

Voor het geoefende oog is het voor iedereen wel duidelijk, dit werk komt van de hand van Romke. Overal waar je op onze instelling loopt, overal kom je het wel tegen. 

Dit heet 'Kubistisch Perspectief'' 

Hier de persoonlijke impressie van de Nachtwacht 

'Dit heet 'Samenwerkingspatroon'

Dit is een pentekening, herinnerd iedereen aan Escher.

Dit is een persoonlijke impressie van niemand minder dat Piet Mondriaan

zondag 10 mei 2015

Romke´s Kunstwerken worden gepubliceerd.

Het is tijd om de artistieke werken van Romke maar eens te gaan publiceren. Hiermee kom ik dan uiteindelijk maar eens tegemoet aan de vraag van zo velen. Hierna ga ik ook mijn blog promoten met een visitekaart waarook mijn persoonlijke QR code op vermeld gaat worden.


Dit is de 'Koning en Koningin met Alexia, Amalia en Ariane.'



zondag 29 maart 2015

Lente 2015 met Romke Jan van der Woude

Dit is de nieuwe Romke, zonder pet, gewoon zoals hij is.

Lieve dames en heren, de lente is er weer, tijd voor vrolijkheid, zon, mooie meiden, lieve mensen en zo meer ... kom uit je stoffige stoel en ga naar buiten, doe net als ik.
'
See you later aligator. Klik op het liedje van J.J. Cale en volume knop op 10 zetten !!!!





....  en voor de volledige album klik op de trein