zondag 20 januari 2019

Matta Harie, van Romke de 'Verhalen Verteller'

Nou de Frans - Duitse oorlog, de loop graven oorlog, en in de tijd van mosterdgas, er was een Fries meisje en die ging zich interesseren voor de soldaten en die ging met de jongens naar bed, maar in bed waren de soldaten openhartig en ze vertelde haar eigenlijk allerlei geheimen. En toen zagen ze in haar een vijandige spion. Maar ze heeft eigenlijk nooit mensen verraden, ook niet slecht geweest. Ze heeft nooit gepraat en toen hebben ze haar gefuseerd.

Mijn fiets heeft een lekke band

Tsja, dat is me wat, tijdens mijn fiets tochtje zei mijn band in een ".. pshhhhht ..." dus lekke band. Vandaag ben op naar het hoofdgebouw gegaan om te vragen waar de fietswerkplaats is, en ik denk dat ik het weet, in de 'Noodlanding".

Vandaag ben ik gaan oefenen om er heen te lopen, kijken, hoe lang doe ik er over, raak ik niet de weg kwijt .... en morgen ga ik er zelf naar toe. Ik moet alleen wel een bonnetje krijgen omdat ik geen contant geld meer heb.

zaterdag 19 januari 2019

Nog even over Dublin .... mokkeltje uit mijn oude tijd



"Ber even een herinnerings-flits opzoeken uit mijn jonge jaren, 'Monkstown 4 Dublin' daar woonde Anne Curtis, dat was mijn scharretje, mooi mokkel man !!!!!  Hier woonde ze GOOGLE MAPS en we waren toe gek op elkaar en de rest vertel ik niet :-) "
 

De functie van "hallo" zeggen en ook de naam noemen.

Ik ben al een beetje beroemd geworden op het nieuwe Wolfheze terrein. Ik heb Rob al gezien, maar ik zeg er gelijk achter aan," ik doe alleen een beetje fietsen en wandelen" en maak zo af en toe een praatje met de een of de ander. Daar ben ik gelukkig mee, dat ik met iedereen een praatje maak.


Als gebeurt er iemand met wie ik praat, en het leukste vinden ze als ik ze met de naam aan spreek. Dus, vanochtend kwam ik "...." tegen dus zei ik tegen die persoon "Hoi <....>  goede morgen". En ook, steeds meer mensen zeggen tegen mij "goede morgen Romke". 

Ik ben al een beetje bij de Vlinderwelkom. Als ik daar kom, dan lees ik tijdschriften. en dat vindt ik leuk omdat ze me niet wegsturen. Ik zou de functie voor me zelf een beetje beschrijven als "Verhalen verteller" en het leukste vind ik als ik gevraagd wordt om ergens wat over te vertellen. |.

donderdag 3 januari 2019

Een gelukkig nieuwjaar 2019

Het verrast me altijd weer dat het weer een nieuw jaar is, wat gaat de tijd toch snel. Ik ben al weer aan het helpen de kerstboom opruimen, en dat vind ik nog steeds leuk, lekker aan de slag zijn waar ik me gelukkig voel.
 
Ik heb sinds vandaag ook mijn eigen teken / attelier tafel gekregen in de huiskamer, daar mag ik mijn spullen op leggen.
 
Voor ieder die het leest, allemaal een
 
         GELUKKIG NIEUW JAAR 2019 !!!!