zaterdag 31 december 2016

Special greeting to Saint Joseph College, Connecticut USA

Dear student friends of the Saint Joseph College,
West Hartford, Connecticut, USA
 
 
Hereby I wish all the students a wonderfull 2017 with a lot of joy, fun, wisdom and so much more. And to all those planning to take part in the HAN exchange program spring 2017, you are again as all the students before, so much welcome to visit the psychiatric ward I live.
 
Special greeting to Bob and Elisabeth
 

dinsdag 20 december 2016

Ik ben in Dokkum geboren




Ik ben in Dokkum geboren Dinsdag 16 November 1954, dat is een van de steden van de 11 stedentocht.
Nou is het zo dat Bonifatius een aanslag had gekregen hij kwam met de Bijbel en de Dokkumers aanbeden nog oergoden en toe kwam hij binnen en toen wilde ze hem doden, ze hadden een eikenboom verafgoden, Dat mag je niet. En toen had Bonifatius had een bijl bij om de eik om te hakken. Die begon op die boom in te slaan. Doen hebben ze Bonifatius gedood. Hij heeft toen even geprobeerd zich te verdedigen met de Bijbel maar uiteindelijk liep het toch slecht af met hem.



Nog een opbeur berichtje, in Dokkum staat het vlaggen fabriek.


En in Dokkum staat een fabriek en die heet Fortuin en dat is een snoepfabriek.

En tot slao, hier nog een plaatje van Grutte Pier (Grote Pier) de grote verzetsheld van Dokkum

maandag 12 december 2016

Galemedamme


Op de boerderij, daar hebben we een tijd ingewoond, met papa, mamma, Gregoruie en Hermien, wat waren we nog klein. En wat een fijne herinneringen, het was in Galemdammen LINK

Ik zag dan hoe ze een kip slachtte, gewoon ouderwets, met alles er op en er aan, en met een grote hooischuur. Dat rukte zo lekker. Je kon er in spelen, duiken, verstoppen en er waren ook lammetjes geboren. Er waren koeien, kippen, varkens.



Dictafoon

Volgende week krijg ik een Dictafoon, JIPIEEEE !!!!!
 
dan kan ik zelf ook geluidsopnamen maken van mijn muziek en voor mijn memoires
 

zondag 20 november 2016

Hotel, Cafe, Restaurant Spoorzicht in Velp.

Mijn laatste autorijles, de beslissende voor mijn rijbewijs, laatste dag van de verkeers les. Ik kon goed fileparkeren, de hellingproef, inhalen en achter Velp het Roermondsverkeersplein in Arnhem circuit oprijden, de snelweg. Dat was met meneer van Kapelle, de verkeers examinator, ik kan het me nog goed herinneren.
Toen mocht ik terugrijden naar hotel spoorzicht in Velp en toen was de dag bijna voorbij maar hij zei: Nou Romke, geen enkele ingreep en je ben geslaagd".



De volgende dag kocht ik mijn eerste auto, dat was een CV- special, een lelijk eendje,  Bordeaux rood
Hij kostte 400 gulden

Mijn statistieken

Het blijkt dat ik beroemd ben in Frankrijk :-)
 

zaterdag 29 oktober 2016

Beeld en Geluid

Romke zou best bij Beeld en Geluid in Hilversum een keer opgenomen willen worden, dus een professionle weergave van wat ik kan, omdat ik graag beroemd wilt worden, dus in een echte studio. Dan dat met mijn mondharmonica.
Dat er dane en uur aan me besteed wordt omdat ik een uur goed aankan.


zondag 16 oktober 2016

Reliefkunst

Ik heb vroegre een atelier gehad aan de Meginhaardweg nummer ... daar maakt ik borden met voorstelling van de vliegende hollander. Ik maakt de kleiborden van een hal meter tot een meter doorsnee. Ik stond in de kvK ingeschreven, Romke van de Woude reliefontwerp. Van de vligende Hollander.

Mijn Raket


zondag 25 september 2016

Zweefvliegen

Romke woonde op de Apelodoornseweg en die krijgt vriendschap met twee jongens, ik reed toen op een mobilet brommer, en die twee nodigde me uit mee te gaan zweefvliegen voor een les. Die twee waren zonen van een zenuwarts,, die konden het betalen.
We gingen  naar Terlet en kreeg een brevet, ik moest toen 80 gulden betalen.
Nandenberg Friedjof Verhoekel, die plaatste mij in het vliegtuig, ik heb er leuke herinneringen aan.


dinsdag 6 september 2016

Goldrush van Jack London







Een van de goudzoekers, heet Jack London, die heeft een boek geschreven over goudzoekers en heeft ook zelf goud gezocht. Het gaat over de Gold-Rush, de goudkoorts. Iedereen wilde goud, ondanks de barre weersomstandigheden.


Hij heeft er veel over geschreven waar hij ook schreef over de wolfshond. De grote Walvisstand en 'Call of the Wildness'. Met het goudzoeken en het schrijven heeft hij beide veel geld verdiend en is met zijn boot alle wereld delen bevaren. Hij lustte er ook wat papa-van, dus flink wat drinken, maar dat moet hij zelf maar weten, ieder zijn ding, en ik ben zonder drugs en goud.

Hij is geweest op Pitcartn, een mooiste eilanden en uithoeken van de oceaan, hij kwam daar aan en heeft het er niet slecht gehad,





.......het zou ook wel wat voor mij zijn :-)




Three new releases 'Romke'

After the Goldrush
 


Hip-Hum-Romke

 
 
We shall Overcome
 

donderdag 11 augustus 2016

Leuke anekdote

Mijn opa was op jonge leeftijd weduwe en die had een leuke huishoudster, en bij het begon ‘het’ te kriebelen. Ze waren het er mee ens dat alleen op de wereld ook niet goed is, nou zei de huismeid, “……dat is prima, maar dan wel voor de kerk en geen gedoe …. ”


 
 

dinsdag 9 augustus 2016

Houdini en ik

Romke en Houdini, de boeien koning
 
Romke uit de witte de witstraatlaan Amsterdam, omgeving Haarlemmerpoort, omgeving centraal station had boeien om gekregen op een feestje, beetje flauwekul met elkaar en ik kon ze zo los krijgen. Romke was op dat moment de Houdini van Nederland. Ik heb nog steeds spierballen als stalen kabels.
 
David jansen, het verhaal van de Fugitive, de vluchteling die was in de trein onderweg en hij ook, wist de boeien los te maken, liep met alle risico's door uit de trein te springen (had wel eerst aan de noodrem getrokken) en de bewaker kon niets meer doen. En David Jansen wist toch de echt moordenaar van zijn vrouw op te sporen.
 
 
Michiel de Ruyter met het schip de zeven provinciën had ook wat met kettingen, hij ontvluchtte de haven van London door er zo door heen te varen. Hij lijkt wel een beetje op Romke :-)  
 
 
 

Romke en Public Relation

Dit ben ik met mijn PR materiaal, omdat ik beroemd wilt worden en ook een voorbeeld hoe je vorm kan geven aan je leven in een kliniek. Je moet er wat van maken, want er je moet niet wachten op het startschot van de gene die er niet is.
1 T-shirt voor em zelf
1 T-shirt voor mijn broer Gregory
1 T-shirt, Ineke zijn vriendin
1 Mok
1 Sleutelhanger,
1 Nototieboek (waar de naam verkeert op staat, mar ja)
en ......
 
500 visietekaartes.!!!!
 





dinsdag 2 augustus 2016

Psychiatry and mobility.

Dear folks.
 
Again I have a new bike, congratulate me !!!,
Nearly every 2 years I get a new one, a robust one, simple and strong.
This gives me the sense of freedom although I'm in a high care setting.
Keep moving and slender and get rid of the stress,
Biking is a best medication.
 
Why not launch a campaign,
 
"a tour on your bike a day keeps the shrink away" :-)
 



 

zondag 24 juli 2016

MIJN PR, je moet er wel wat voor doen.

Even aan PR werken vandaag
500 visite kaartjes besteld,
een paar leuke T-Shirts
voor mij, mijn broer Gregory Inneke,
Mok,
schrijfboekje
Volgende week is alles binnen.
 
 




woensdag 15 juni 2016

varen, vare , varen ....

Varen zit ons bloed, mijn  vader en mijn broer en ik heb ook gevaren. Mijn vader "Cornelis van der Woude' heeft Karel Doorman, met het begeleidingsschip, de Willem van de Zaan.

Mijn vader voerde op de zee in tijden van de tweede wereld oorlog


Hr.Ms. Willem van der Zaan (N 82, F 824, A 880) was een Nederlandse mijnenlegger en het enige schip van de Willem van der Zaanklasse. Het schip werd gebouwd door de Amsterdamse scheepswerf Nederlandsche Dok Maatschappij.[2] Het schip was vernoemd naar de zeventiende-eeuwse schout-bij-nacht Willem van der Zaen. De Willem van der Zaan was de laatste en grootste mijnenlegger die voor de Nederlandse marine is gebouwd. Het schip was ingericht om vredestijd dienst te doen als opleidingsschip voor adelborsten.[1]

zaterdag 21 mei 2016

Koningsdam, Hollands trots

Gisteren is er weer een Hollandse trots te water gedoopt, de Koningsdam. Dat doet me denken aan mijn ouders aan mijn broer kapitein en mijn vader. Ook aan de Holland Amerikalijn, .
Mijn broer zou zo maar d kapitein kunnen zijn, want hij kent de Might Servant. Seahorse, Bolderking. Zijn eerste schip was de Phelippus.
Dat dit schip gedoopt is had papa eigenlijk nog mee moeten aken, wat hat hij dat tot mooi gevonden.

Misschien vind ik hget wel leuk om een keer een tochtje te maken door de Rotterdamse haven, aan mijn geld hoeft het niet te liggen, ik heb zat.


 
 

vrijdag 20 mei 2016

So much thank you to St. Joseph students USA

Dear wonderfull students of St Joseph unisversity.

It was a pleasure to have you at our hospital and ward, or better, our home. You had so much refreshing question what also open our hearts.
 
"A question a day keeps our shrink away".

Have a wonderfull time in our nation and so much good luch wth the challanges ahead of you. If you like to visit us again, feel free to contact me any time.

You Big Cherokke from Dalaware en Unionist :-)
Romke

@to Robert, can you forward the picture you took to b.oomen@propersona.nl to copy this in this blog?

maandag 11 april 2016

Museum Romke, 'Weg met de Vergetelheid'

Op mijn kamer heb ik altijd alles netjes geordend .... en waarom?
Kijk naar mijn filmpje en geniet


zondag 10 april 2016

Marco Polo

Marco Polo

Marco was een ontdekkingsreiziger, een avonturistisch en nam proviand en een rijdier en allerlei mensen volgende hem en begonnen hem geloofwaardig te vinden. Iedereen had het gevoel dat er iets moois zou gaan gebeuren. Door zijn gevolg werd hij een beroemde handelsman en had veel charisma. Hij ontmoette veel mensen, hij begin met k10 tallen en uit eindelijk met honderd mensen.

Eigenlijk ook een beetje zoals de Neanderthalers, alle mensen zijn eigenlijk onderweg geweest, kijken wat er meer is dan alleen de wereld om hem heen.

vrijdag 8 april 2016

Volksverhuizing in 1260

Als het overweg gaan gaat, dan kun je het ook hebben over Gengis Kahn, die reisde hele continenten af, van Mongolië tot de zuid Turkse kust en veroverde hele delen van Azië.
het liep natuurlijk anders af, uiteindelijk loste ze op in de gewone samenleving.
Ze hebben veel angst en doodslag gebracht maar ook culturen, veel mengbeelden.


Dan heb je ook nog Kublai Khan uit Mongoilie uit 1260 to 1294. Hij was de schoonzoon van Gengis Kahn. Die kon ook met groete convooien onderweg gaan met karren, paren en zo, met hele gezinnen. Het waren complete volksverhuizingen.
 
 

zondag 27 maart 2016

my view on refugees,

People on their way.

... there is nothing weird as people on the move, the refugees of today is not so strange, it is a phenomenon what allways happen. And then I also thing of Hanibal Barkas from the 2 th century. He was also on the move, enduring all weather and mountains.



People moved from Ireland to the USA, European moved to Canada and Australia. So nothing strange on the Syrian flight to happiness.

People dont do this because of the fun, it is needed for the society to grow. I also traveld a lot an it brought to wonderfull places. If I could I would travel again, to London, Creta. I have money enough and ID cart. But at the end I think I stay at the institute, because dreaming about helps also to learn.

zaterdag 26 maart 2016

"Romke's Wonderfull World"

My Personified version of a 'Wonderfull World'
together with my friend Herman on the guitar.



Lyriks
What a wonderfull world

Ik werk graag in het groen
Iets voor de dieren doen
En ik geef graag
Een meisje een zoen

En ik denk bij me zelf
What a wonderfull World

Ik Orden bij boeken
Ik orden mijn post
Mijn tekeningen
En schilder doeken

En ik denk bij me zelf
What a wonderfull World

De kleuren van de Regenboog
Die passen echt bij mij
Romke houdt zijn vaandel loog
Durf te zeggen dat hij nimmer loog

Ik hou van muziek
Mondorgen en dans
Het liefst voor publiek
En misschien ook wat sjans

En ik denk bij me zelf, What a wonderfull World
En ik denk bij me zelf, What a wonderfull World

+++

<Free translation>
What a wonderful world


I like working in the green
Do something for the animals
And I am happy
when I give a girl a kiss

A
nd I think to myself
What a wonderfull World
I oranise my books
I organize my documents
my drawings and paintings
and all on canvases
And I think to myself
What a wonderfull World
The colors of the rainbow
Which really fit me
Romke holds honesty in his banner
Dare to say that he never lied
I love music
Harmocica and dance
Ideally for public
And maybe with some romance
And I think to myself, what a wonderfull World
And I think to myself, what a wonderfull World

zondag 6 maart 2016

Wonderfull person and nature

Super Mooie Muziek .....
en vrouwen :-)
 
 
Ольга Подлужная Уутай. Живое выступление с концерта
 
Music from Yakutistan
 
Olga Podluzhnaya Uutay, live performance in a concert  .....
 


 

 

zaterdag 5 maart 2016

Saint Joseph University, Connecticut


Dear Elisabeth and Bob
 
..... and the wonderfull all students of the Saint Joseph University in Hartford in Connecticut USA.
 
Spring is soon coming up and we hope you will visit us again, and I personal would like to show you around.  
We will make it again a great time. as we did before
 

All good luck and keep you in touch and mail our eadnurse
 
With kind warm regards of Romke !!! 
 
 

zondag 7 februari 2016

Before and After .... mijn "HAIR".

Zo zie ik er uit voor het knippen, dan heb ik van die lange prachtige haren, dus gewoon blond, niks grijs ! En dat knippen doe ik zelf, ik ben daar heel handig in, gewoon even rustig krijgen en hieronder zie je het resultaat. Het knippen van haren vind ik niet altijd leuk, maar als het eenmaal een stuk korter is, zie ik er 10 jaar jonger uit.
 

 
Kijk, hier ben ik net als twee druppels water op Mick Jagger.
 


HAIR, the musical


Led Zepplin

https://www.youtube.com/watch?v=g6PsahByRUU