zondag 22 januari 2017

Romke 2017


Mijn spullen en slaapkamer.

Deze week ga ik mijn slaapkamer weer helemaal ordenen, het is een museum en ben er trots op maar ik ga het ordenen. De vloeren komen vrij en ik krijg een extra kast. Een kast voor mijn artistieke zaken en de tweede voor mijn herineringen.
Verder was het niet goed voor mijn nachtrust, en ik ga vanaf volgende week hulp vragen als ik niet meer kan slapen en krijg dan misschien een extra tabletje.
Zie nu even hoe het is en straks ......     

Januarie 2017

Ik ben zo blij
Ik ben zo blij
Dat mijn neus van voren zit
En niet opzij :-)

We gaan dus langzaam op weg naar februari en naar carnaval. Romke neemt er altijd een paar dagen van mee, het plezier, net als de vierdaagse van Nijmegen. Waarom Romke dat doet, dat is omdat ze het in Rio Janeiro dat ook vieren.
De betekenis van Rio is rivier, en  Janeiro betekend januari, dus het betekend de Januari Rivier.

 
Die Vader Abraham die heb ik gezien, in een grote feesttent. Die heeft voor een belangrijke manier het Carnaval bepaald. Die geboren is in Elst.  De betekendis van Elst = Daar staat een monument naar een nostalgisch kerkje, op een pleintje, van Paarden handelaren, daar is Elst beroemd voor is. De eerste maandag van september.

zaterdag 14 januari 2017

Zomer in Duitsland en druiven gepukt

Hierbij mijn herinnering dat ik een zomer lang druiven geplukt heb in Duitsland. dat was in Maikammer zie LINK. en heb er een super tijd gehad.




Via bemiddeling van familie Schenk kwam ik terecht bij familie Werner Weisbroth, die hadden een verlate landhuis (en ik mocht daar vrij gebruik van maken) een oude wijngaarde.

Hoe kwam ik daar?

Ik ging met mijn auto en met mijn Ierse vrienden (die bij me inwoonde toen nog in de Spijkerstraat) en Frits (woonde in Witte de Witstraat in Amsterdam) uit Amsterdam, die had een busje gehuurd. We zijn op de bonne-fooi naar Meikammer gegaan, aangemeld om druiven te plukken en woonde op dhet landhuis wat op dat moment van mij was.

Na de zomer zijn we terug gegaan naar Spijkerstraat 66 en ben daarna met hun verder gerjeist. En toen begon eigenlijk mijn Iesre avondtuur.

Over de Goudeweg in Arnhem, ik was toen nog met ouders, ik heb mijn Alpha Romeo verkocht voor 400 gulden, en daarmee ben ik toen afgereisd naar Ierland, via de nachttrein naar de westkust in Ierland. Ik ben toen overgegaan via Hoek van Holland, met North Sea Ferries.

donderdag 5 januari 2017

Memories van Dublin, en geloofwaardigheid

Ik was dus als eerder gezegd, een tijd in Ierland geweest en met name Dublin. Ik zat in het centrum van Dublin, in restaurant de Bailey, het restaurant bestaat nog steeds ...
 kijk maar even rond op de RONDLEIDING

Het zal niemand verbazen dat er natuurlijk een leuke lady bij zat die mij interessant vond, en ik haar. Ze nam me mee naar haar kasteel, Monkstown nummer 4 in Dublin, en ze heette Anne Curtis, en bleek de dochter te zijn van Tony Curtis.  Nou en natuurlijk heb ik daar mooie herinneringen aan en treedt even niet in details.
 
En dan dit nog even, als ik dingen vertel denken ze dat ik alles uit mijn duim zuig maar met Google Maps, locaties en alles, kun je gewoon zien dat je alles terug kan vinden.