maandag 25 juli 2011

The woelige 20-er jaren van de vorige eeuw.

De Roaring Twenties is de benaming voor een zeer bewogen periode tijdensde jaren twintig van de 20e eeuw. Ik weet er erg veel van hoewel ik van een hele andere tijd ben, de tijd dat alcohol aan banden werd gelegd en wat natuurlijk gebeurde, het zwarte cirquit en de boeven die daar op in speelde. Er werd niet begrepen dat mensen gewoon verslaafd of behoefte haddenn aan alcohol. Hij is eigenlijk degegen die opkwam voor de mensen die alcohol nodig hadden.
In mijn jonge jaren hadden we de serie 'Untouchables'de ontaantastbaren. Vaak werd het uitgebeeld door Edward G Robinson, (zie links) het was een tijd dat Chocago eigenlijk op zijn kop stond, de tijd van Al capone, zie rechts.

Ik loop zelf ook met een stropdas en er wordt wel eens tegen me gezegd; "Jij bent zo de directeur hier". Ik ervaar dat als een compliment, eerst vond ik het vreemd maar nu ervaar ik het als een compliment.
Een echte directeur vond ik nog steeds Guus Gerssen, die mis ik wel eens, iemand die zich ook gedroeg als een directeur, een mens van stand. Ik voel me daar wel toe aangetrokken, ondanks alles toch correctheid opbrengen in je hele doen.

donderdag 21 juli 2011

4 Daagse, bloemen en schoonheid

Vandaag is het de derde dag, lopen ze langs Groesbeek dus vlak langs de GGz Nijmegen. Ik weet dat het weer voor de 95-ste keer is, ja ja, ik weet het wel, Romke weet erg veel, ook dit. Het lindje dat je krijgt, doet me denken aan een lindje dat je ook krijgt van de Koningin, zoals je ook iets krijgt bij de elfstedentocht.

Eigelijk is het iets heel leuks, ik denk dan aan die mooie lindjes die vrouwen en meisjes in hun haren en ik ook een bij mijn pet. Dat maakt het leven toch wel een beetje mooier dan een hoop geklets, ik heb het dan ook over schoonheid, estethiek en ethiek. Blijmoedigheid is een van mijn trefwoorden. Niet alleen voor me zelf maar een ander opbeuren is mijn kracht. Schoonheid is synoniem voor vrouw, zonder erotiek toch de schoonheid van de manes. Niemand kon dat beter verwoorden op de foto dan David Hamiliton.

dinsdag 19 juli 2011

Waar ik vroeger woonde met mijn ouders

Ik moet dan ook denken aan Hoog Soeren, in de Veluwe, bij de heideplanten, de open ruimtes, de bossen en het mooie hotel waar we woonde. het heet nog steeds het zelfde; hotel Hoog Soeren. Het bestaat nog steeds, kijk maar op www.hotelhoogsoeren.nl/

Het was daar, en zo rond mijn 12e en toen begon mijn interesse voor de meisje, ik had mijn ogen toen ook al niet in mijn zak. Annecdote: Ik heb daar op de lagere school gezeten, aan de Soerenseweg, een eindeloze weg, nog steeds erg moioi, ik voelde me als iemand op een grote Amerkaanse Interstate highway maar dan ik het klein. Op DWS, de voelbal club (door wilskracht sterk) Niels Overweg -staat op Wikipedia- was een erg goede voetballer geworden en ik heb hem gekend. Hij had een meisje die zijn vrouw werd, dat was eigenlijk mijn kindermeisje, of hoe zal ik het noemde 'Goevernante' vind ik wel mooi. Net zoals Mary Poppens, lief, aardig iemand om op verliefd op te worden, ze ook een poedelhondje. Ze was een kinderliefde maar het eerst dat ik gevoelens begon te krijgen. Ik weet niet hoe maar toch leuk om er langs deze manier weer aan terug te denken.

maandag 18 juli 2011

Mijn oude school

Het Thorbecke college, dat was de school waar ik op gezeten heb. Een leuke school, mooie gebouw en ik zat op de avondschool. Overdag werken en in de avond bijscholing. het werken moest wel want ik wilde een brommertje bij elkaar sparen, wat goed gelukt was. 
Ik had een aardig vakkenpakket, Duits, Engels en Nederlands en geschiedenis, dat was een leuk vak wen dat lag me wel. Ik weet zelfs de naam van de leraar, dhr. Hendriks, een toffe vent. Frans had ik niet omdat ik dat in Maatsricht heb gehad, dat heette de lagere detaille handelschool voor mijn middenstand diplima....en gehaald! Mijn vader wilde eigenlijk dat ik daarna naar de hogere hotelschool zou gaan doen maar dat is er niet van gekomen.Ik heb er al met al veel van geleerd.
Nu heet de school, het Stedelijk-Arnhem, leuk te horen dat de dochter van Ber nu op die school zit.
Nu nog even mijn rapportcijfers....Nederlands-9, Duits-8.

maandag 11 juli 2011

Kyra, zo heette onze hond vroeger

We kregen hem als pup, een vrouwtje en we allemaal gelijk verliefd op haar. Ze ging ook mee met al onze verhuizingen want we hebben nogal op wat plaatsen gewoons. In Zetten in de Hoofdstraat 15a...en nu is het schijnbaar 92 geworden, een grote kasteel woning. Klik op hier
Ik vond het heerlijk te gaan wandelen met hem langs de wegen, de polders, de weilianden en ik was dan ueren onderweg. Het was een dier dat ook dol was op mij. Ik ben ook een echte dierenliefehebber...

En dan nog een nieuwtje, na het eten zet ik altijd eten in de bosjes....en weet je wie dat lekker vindt? Een vosje, vanochtend hebben we het gezien. Het was grijs dus we denken een ouder vosje. Dus beste lezers, bij deze kan ik zeggen dat ik weer een hondje heb! We hebben op de Langeber 1-2 allemaal gezien, erg mooi, de natuur zo dicht bij ons.

vrijdag 8 juli 2011

Easy Rider; symbool van vrijheid, verbondenheid.

De goede oude tijd van symbolen; Easy Rider stond voor Harley Davidson, voor Peter Fonda (zoon van Henry Fonda en broer van Jane) met Dennis Hopper. Die laatste heeft heeft alleen niet zo lang geleefd. En de muziek van Crosby, Stilles , Nash and Neil Young....wat een jaren!

In een klap veranderde de wereld, het werd groter, mooier, niets moest nog in hokjes maar de deuren werden open gezet. Europa kwam wat later maar ik deed helemaal mee...en vandaag de dag nog een beetje. De oude 'Rocker' van de Langeberg. .
Dat was de tijd van Woodstock, ik was er fysiek niet bij maar geestelijk helemaal, ik voelde me er enorm mee verbonden. Geweldig om via de computer / Youtube nog naar oude film fragmenten te kijken en muziek te horen.
Ik had geen Harley Dvidson maar wel een Kreitdler, ook een Chopper met de zelfde vorm zoals op het plaatje hiernaast. Kun jij je mij voorstellen op zo'n motor, haren in de wind dodor de steden en de polder? Mooi hé?

woensdag 6 juli 2011

Mijn huisje van vroeger

Vroeger heb ik gewoond in de Spijkerlaan 66 in Arnhem. Als je naar Google maps gaat kun je er naar kijken. Zo te zien zit er nu een snackbar. Ik woonde op de tweede verdieping en de huiskamer keek uit op de Steenstraat, het was mijn eigen wooninkje, mij paleisje in het hart van de stad. Je kunt de voordeur nog zien maar ook het dakkapel, alles is er nog zoals voeger. Er valt veel te vertellen wat ik ook doe met Ber, zoals hoe kom je aan zo'n huisje. Nou, mijn zus Hermina had altijd wat vriendjes, zoals een antiekhandelaar maar die boven de zaak de etage leeg had staan, dus zo kwam ik er aan. Ik zie dat aan de overkant, waar vroeger een garage zat nu een computerwinkel zit, wat een veranderingen allemaal. Het was toen nog een rosse buurt maar ik had een fijne relatie met iedereen dus heb ik nooit gedoe gehad. Zo zit ik ook een beetje in elkaar...klik op hier.als je het wilt zien, witte hoekhuis, bovenste etage.
Volgende keer vertel ik over mijn attelier wat ik daar had.

dinsdag 5 juli 2011

Het water trekt eeuwig

Het water, de rivieren, kanalen, de zee...mijn grote passie. Binnenvaart, kustvaart en de grote open oceaan. Aan het schip de Riemula heb ik geweldige herinneringen. Dat was een kust en zeevaart schip, binnenvaart ging ook, tenmiste als de bruggen niet te laag waren. Plaatsen als Rotterdam in de Jan van Eijkhaven en Amsterdam op 'Het IJ' waren geen probleem. Vlissingen en Middelburg gingen ook. Daarnaast natuurlijk ook Antwerpen, geweldige stad.

Hiernaast rechts het schip waar Gregory op werkt, broertjes hé....?

zaterdag 2 juli 2011

Mijn kwaliteiten

Het halen van Mijn Rijbewijs was een 'eitje'. Het examen ging als een tierelier: helling proef, file parkeren, snelweg op rijden, in het snel verkeer gaan, voorrang geven en alles wat er bij hoort...het ging mij goed af. Boem, bij de eerste keer gelijk geslaagd!

Het leukste was om de beginnen met een echt Rood-Lelijk-Eendje'. Daarna kwam een nieuwe 2CV6-Special. Daarna kwam er een ouderwetse Simca, die zie je niet meer, net zoals de Mobilet brommers, en de laatste was een heuse Alpha-Romeo, zo een als het plaatje hiernaast. Dat was er een met 5 versnellingen en dat heette toe een 'overdrive'. De leren bekleding en het houten stuur maakte er een juweeltje van. Dat ik een oude rocker ben is gewoon zo en zal altijd blijven maar.....'een stukje lekker kapitalist-zijn' mag ook best wel.

Ik weet zelfs mijn kentekens: XY-38-JL en JL-38-XY, wat een toeval!!!!