vrijdag 30 maart 2012

De flappentap en ik.

Ik ben aangesloten bij de Rabo bank en ga soms wel een naar de St. Jacobs laan, maar omdat er 'Maestro' op staat, kan ik dus overal terrecht. Ik ben iemand die geen geld over de balk gooi. Ik ben in wezen een hele voorzichte man. Eerlijk gezegd is het gewoon zo dat ik een 'verzamelwoede' heb maar dat gaat de laatste steeds beter, ik ben er me erg van bewust van.
Omdat ik een pas heb met Maestro kan ik overal terrecht. het voelt aan als een grote vrijheid. Als je bij een loket gaat, kan dit wel eens verwarrend zijn, kijken ze raar naar mij, en met een pasje van een andere bank....maar ik ben een vrije man toch? Ik wordt door een apparaat altijd serieus genomen, die kijkt me niet aan of raar doet tegen mij. Een apparaat vertouwd me en ik het apparaat. Hierbij maakt het niet uit hoe ik kijk of hoe dat ik er uit ziet.
Dus, omdat ik een pasje heb, altijd geld uit de flappentap komt en de bewindvoerder het goed heeft geregeld, doe ik ook goed. Dus jongens en meisjes, dit is weer een blogje van een blije man!

vrijdag 23 maart 2012

Survival man

Ik voel me krachtig en iemand die eigenlijk altijd wel zijn gang kan gaan, zelf al gaat de wereld naar de klote, ik redt me wel. Ik ben een survival man en overleef wel in de natuur. De natuur heeft zo veel, je ziet overgebleven akkers met bieten, fruit aan de bonen, wortels uit de grond, schuilen in de bossen, water poeltjes vind ik wel. Ik denk dat ik dan een grot ga maken op een afgelegen plek en overdag dan buiten.
Ik kan zelf zo leven dat ik gangen onder de gron ga maken, met een heel gangenstelsel en best een mooi verblijf voor me zelf kan maken. Ik heb dan niet veel nodig, wel wat batterijen en mobieltje en zo, ik redt me wel.
Ik zie dat wel zitten, dan in de bossen een mooie vrouwtje tegen komen, kindjes maken en een soort Adam en Eva zijn...ik kom er wel aan uit!

vrijdag 9 maart 2012

Mergel groeve Valkenburg

Heel lang geleden ben ik een met mijn ouders naar de mergengroeven geweest van Valkenburg. Dat heeft een groot zwart gat om er in te gaan en is heel mysiek. Maar als je een maal binnen bent....!!!!
Allemaal tekeningen, beeldhouwerken en ruimte die ze uitgekakt hebben. Dat ligt vlak bij restaurant Belevedee, aan de Strabeek. Ik heb er goede herinneringen aan omdat het ook een Maria beeld heeft dus er zijn ook vesrchijningen geweest. Dat vindt ik toch wel heel bijzonder, ook omdat het daar altijd warm is, al sneeuwt het buiten. De gemeentegrot -zoals het ook wel genoemd wordt- Valkenburg waat niet alleen mooie beelden en schilderen zijn maar ook fosielen.
Daar heb je ook jeugdherbergen waar ik goede herinneringen heb. In Nijmegen hebben ze ook jeugdherbergen en nog veel meer zoals belasting kantoren waar ik gewoon wel eens langs en binnen loop en ze me er wel kennen, altijd een vriendelijke blik voor mensen zoals ik. Ook de SRV wagens rijden dan wel eens langs die me kennen. Ik voel me overal thuis zowel als hier in Nijmegen als in de mysieke grotten van valkenburg.

dinsdag 6 maart 2012

In de woestijn is het fijn

De Sahara is een van de grootste woestijnen, daar heb je lichtspiegelingen. Dat zijn fatamorgana's. Daarnaast heb je de Negev en de Gobi woestijn in Mogolië / China. Daarnaast heb je de Baha woestijn Calnifornië en ook de Gran Canyon die hoort er ook bij. Maar in Nederland hebben we ze ook, bij de Hoge Veluwe, bij Heumesoord, Drunnese duinen. Ook bij het Bijbel museum heb je en kleine zandverstuiving.
Sommige hebben erg mooie duinen gebieden, zoals de Waddeneilanden. Daar vinden mensen rust en de schoonheid van het leven. Dan valt alles een beetje van je af, geen prikkels, de rust wordt aan je opgedrongen.
Zo heb je hen iook mijn ideaal beeld van vrijheid zoals de Vliegende Hollander  in combinatie met het Fata Morgana.