dinsdag 17 december 2019

Romke in de jaren 70/75..
Toen zat ik op het atheneum/gymnasium bij Thorbecke. Hier heb ik 4/5 jaar opgezeten. Alleen in de avond want overdag moest ik werken in de randstand. Toen was ik fotografisch laborant. Het was erg zwaar en een verantwoordelijke baan.
Ik ben 20 jaar lang fabrieksmedewerker geweest. Hier ben ik heel tevreden over. Sowieso ben ik tevreden over mijn leven.
Het mooiste wat ik gedaan heb in mijn leven is op vakantie naar Kreta, in mijn eentje!!
Toen heb ik nog een eigen atelier opgebouwd, vliegende holander.


Dat is mijn werk/school verhaal.


De groeten,
Romke

dinsdag 26 november 2019

Familiedag DUET 18 januari


De zaterdag 18e januari
in de middag is er een heuse familiedag,
en ik hoop dat dan de familie er weer zijn,
dat zijn de beter dagen voor mij.
We gaan er weer wat leuks van maken.
 
 

zondag 24 november 2019

Mij leukste verjaardag ooit

Hier vier ik mijn 65 verjaardag, het was de leukste verjaardag ooit. Nou omdat ik lekker frikandel genomen heb en die mensen er bij waren die me erg nabij zijn. Ik heb de hele dag plezier gehad en ook een leuke aardigheid van personeel, een oud Renault 4 gehad 
 

maandag 28 oktober 2019

Jippie, ik wordt jarig

Wat een feest, ik wordt jarig, de 16e November en wel 65 jaar !!!
Ik ga dan hoop ik zo rond 17.00 uur lekker uit eten bij restaurant De Tijd naast het station van Wolfheze en hopelijk komt met broer Gregorie, Ineke en wellicht ook nor Ewoud en Joan. En als mijn mentor komt en Iris wordt het helemaal dolle pret, Ber is er dan ook bij.
Afbeeldingsresultaat voor 65 jaar

vrijdag 25 oktober 2019

Iris was weer op bezoek

Het was weer geweldig, Iris mijn maatjes op bezoek, en ook mijn haren geknipt.
FOR EVER YOUGH
 

woensdag 16 oktober 2019

De ruimtevaart, er worden veel rakketten gebouwd die ze binnenkort willen lanceren. Dat vind ik erg interessant. Frans Ariana, kouao, baljajouka Rusland. Dit zijn allemaal namen van rakketten. Net zoals ze in India ook rakketten hebben. Ze hebben er daar een gelanceerd, daar zijn ze het contact mee kwijt geraakt. Maar gelukkig is dat contact herstelt. Die land op de achterkant van de maan. The dark side of the moon.
Op Mars is een grot ontdekt, waar mensen al kunnen wonen. Dat zou wat zijn, op de maan wonen.

Ik ga verder dromen daarover.

De groeten van Romke.

zaterdag 12 oktober 2019

Mijn zusje

Maandag gedenk ik dat mijn lieve zusje 12 jaar geleden overleed
 




maandag 7 oktober 2019

Ik ben bijna jarig !!

Hallo iedereen,

Ik ben 16 november jarig, dat is op een zaterdag. Ik word 65 jaar oud! (of jong) Dat is speciale leeftijd. Ik probeer bezoek te ontvangen de hele dag op mijn afdeling. Maar dan ook echt de hele dag!

16 November is ook Ari Haan jarig, (van Ajax).
1954 16 november op een dinsdag ben ik geboren. In Dokkum, dat ligt in Friesland. In een Café.
1954 is ook John Travolta geboren, ik wil graag aan mijn bewindvoerder 50 euro extra vragen, zodat ik voor mijn verjaardag iets extra's kan kopen, hier in het winkeltje op het terrein.
Bescheiden Romke = Blije Romke.

Er worden 3 taarten besteld, Slagroomtaart, Chocolade taart, en Mokka taart. Mijn lievelings is Mokka.
Tegenwoordig krijg je als je jarig bent, krijg je een cadeau van je persoonlijk begeleider. Dit heb ik met Femke opgeschreven op een brief. Zodat ik ook echt een cadeau krijg.
Vandaag is het 7 Oktober, en vandaag Vladimir Putin jarig.

Monday Monday van The Mamas & Papas, dit is echt van mijn de tijd, de hippietijd! Hier een link van het liedje.
De hippietijd betekend voor mij:
Lang haar, mooie mensen, vriendelijke mensen, lieve mensen, er zit geen misdadiger tussen.

https://www.youtube.com/watch?v=h81Ojd3d2rY

Ik heb vroeger op de spijkerlaan gewoond, in Arnhem. Dat was een mooie tijd. Jullie willen zeker weten wat er toen allemaal gebeurde op de spijkerlaan.. Nou ik ga het hier vertellen.

Ik had een dual platenspeler, met geluidsboxen, wel 4 geluidsboxen. Daar zette ik Led zeppelin op, dan zette ik de ramen open en kon de hele straat mijn muziek horen. Ik had een huiskamer met houten vloer, die hield ik goed bij. Ik ging ook de muren behangen. Daaroverheen witte verf. Ik heb mijn hele zolder verbouwd. Bij Besseling haalde ik al mijn spullen.

Als het weekend was, ging ik met mijn weekendtassen naar de bibliotheek en dan kwam ik terug met al mijn tassen vol boeken. Dan ging ik het hele weekend lezen. En in de avond ging ik televisie kijken.

Fijne avond iedereen,

Ook aan vladimir Putin, ik wens hem een hele fijne verjaardag.

Groetjes Romke

woensdag 2 oktober 2019

Hallo mijn naam is Femke,

Ik ga Romke helpen met zijn mooie blog, ik ben nu werkzaam bij Romke op de afdeling waar hij verblijft.

Stay Tuned.

Afbeeldingsresultaat voor verpleegkundige

Karel Gott is overleden.

Groot nieuws op het journaal, wat in Duitsland ingeslagen is als een bom. Nou dat ze vandaag Karel Gott, hij was een echte schlager zanger.

zondag 15 september 2019

Hermina, mijn herinneringen en haar levensloop.

Want vandaag had ik het er over met Ber, over een mede patiënt die op de afdeling ius en heeeeel erg ziek, en dus over Hermina. Hermien Bosman, de moeder van Mamma, mij oma dus, die heette Hemien, en ons groot oma en die heette Marta van der Wijde en daarom heet Hermien 'Hermien -Martha'. Ze is getrouwd met Joop Bergsma en hij ging bij Mona werken (Mona toetjes) en toen kon hij hij een auto kopen. Hermien die werkte AKZO-NOBEL / ENKA en daar was zijn internationaal telefoniste. En toen getrouwd waren en toen hebben ze een eigen gezinshuis gekocht in Hussen bij Arnhem en zijn ze op huwelijksreis gegaan naar Zuid Afrika, want we hadden daar een ver familie-lid. Dat was oom Ben, tante zus en neef Bennie. Die woonde in Durban bij Cape-Town. Daarna nog een keer naar Venetië en daar werd het rustiger. Ze had nog de oude HBS (Hogere-Burger School)  wat nu HAVO heet. In een ding was ze heel behendig, en dat was met telefoneren, heel correct. Het huwelijk liep uiteindelijk niet goed en kreeg ze de nodige vriendjes. Daarna is ze op zich zelf gaan wonen in Zetten en daarna ging het langzaam achteruit. Ze was ook een keer verliefd over mijn oude psychiater dr, van Dongen. Ze ,belde eigenlijk elke maand met het "het is al weer gestort" dan hadden we weer geld. Dat checkte ze met de girofoon.

Ze belandde eigenlijk in de psychiatrie - en eigenlijk net zoals ik- dat is omdat we het beide niet aankonden dat onze jeugd voor bij was. We waren zo gelukkig en dat hebben we eigenlijk nooit kunnen aanvaarden. Nu wel, want ik begrijp zo veel en ben nu weer ook gelukkig. Ik ben een tijd lang verdrietig door het leven gegaan maar nu niet meer. Ik ben dol gelukkig, en ook vanwege de vier seizoenen, dat we in Nederland zitten en zo ..... alleen, ik mis mijn zusje wel een beetje.

Ik ben een beetje als Remie, 'Alleen op de Wereld' van Hector malot maar iedereen houdt van mij

zaterdag 31 augustus 2019

Ik was er weer, daar achter me, precies om het hoekje heb ik gewoond -Apeldoornseweg Arnhem- , en nu hier lekker aan de patat met kroket. Ik kon mee naar de Witte Villa, maar hier lekker aan een bakkie is toch wel het lekkerste. Daarna nog lekker met Ber door de stad gereden, Hommelseweg en de Steenstraat.
 
 

vrijdag 26 juli 2019

Ik heb mazzel gehad

Nou heb ik pas geleden mij Wajong uitkering gekregen en heb ik netjes een bankafschrift van gehad en ook mijn vakantie geld is gestort, en is nu nog een keer Wajong gestort, dus ik ben eigenlijk een rijke vent. Als ik toch een rij was 'en dat ben ik ook. Ik voel me al Dagobert Duck.

Mijn bewindvoerder, die denkt eigenlijk erg goed over mij omdat Jaap mijn bezocht heeft en met mij geregeld dat ik pinpas heb en alles goed geregeld is, en ik kom keurig alles ook na. En de bank die ziet dat ook, dat maakt dat er 2 tevreden partijen zijn.

dinsdag 9 juli 2019

Weer een nieuw pasje, jipieeee !!!

Mijn Pasje, waar ben ik hier toch blij mee, want ik ben nu nog meer wereld beroemd
 

En natuurlijk terug kijken op een heerlijke dag Burgers zoo, met Monique. Alle dieren gezien en wat waren de dieren toch blij dat ik er weer was.
 

zaterdag 29 juni 2019

Vriendelijkheid kost niks

Een kaartje is altijd leuk, ik had er een gestuurd naar mijn bewindvoerder Jaap en deze bevestiging kreeg ik terug .... Vriendelijkheid kost niks :-)
 
"Beste Romke,  Ik wil jou heel erg bedanken voor je lieve kaartje! Heb hem op mijn bureau staan in Elst. Als ik weer op kantoor ben stuur ik nog een foto naar je toe. Ik las op je blog dat je heel erg blij bent met je platenspeler, dat vind ik fijn om te lezen.
Groetjes, Jaap

 

woensdag 19 juni 2019

Ik kan goed voor me zelf zorgen

Want, wat kan ik ondertussen eigenlijk niet, zeg nou zelf.
  1. Ik heb mijn kamer opgeruimt, spullen weg gedaan, veel mooie spullen bewaard en nieuw plekje gegeven
  2. Ik douch me zelf en heb daar niemand voor nodig en blijf een mooie vent
  3. Ik heb zelf sokken gekocht van mij eigen centen.
  4. Mij kleding kast is weer helemaal opgeruimd.
 En dan wat komen gaat
  1. Ik laat dat kleine gekke plekje bij mijn neus gewoon weg halen en Ber gaat mee, geen narcose of zo, hatseflats, "kan mij het schelen joh". Ik heb ook geen zin om een verminkt aangezicht te hebben, dat kan een beroemde vent zoals ik niet veroorloven
  2. Ik ga met Monique jaar de Dierentuin.
  3. Met Ber ga ik een keer naar Greg en Ineke en Bosko
En als klap op de vuurpijl, Ber regelt voor mij een Jaarkaart voor de Dierentuin, voor de rest heb ik niets nodig, want dan krijg ik ook een kwartaalblad ... en daar zou ik zo blij mee zijn. En maar 57,50 ... een prikkie !


dinsdag 18 juni 2019

Gloria Vanderbild is dood, wat verdrietig !!!

Wat een verdrietig nieuws, Gloria Vandebilt is heen gegaan, en dat betekend dus dat ik dus nu echt door moet gaan in de wereld, het was een amrkant figuur. Dat ze dus volgens mij niet al haar geld opmaakt, dat ze gewoon zuidig zijn. Sommigen jaren het er door heen maar zij. Beroemd geworden door Rocjkerfeller en Paul Gethy
Ik denk dan ook aan Betty Davis.
 


zondag 9 juni 2019

zaterdag 8 juni 2019

Mijn Alpha romeo

Ik moet vandaag denken aan mijn Alpha Romeo, sportwagen 'Spider'. Ik had een houten stuurwiel, leren bekleding, zwart over rood. Een met 5 e overdrive versnelling, het kenteken was XY-38-JL
JL-38-XY

Afbeeldingsresultaat voor alfa romeo spider cabrio 1969

woensdag 22 mei 2019

Auto ritje met nieuwe maatjes 'Monique'

Nog meer nieuws, ik ga waarschijnlijk een maatje krijgen die met mij ritjes wilt gaan maken, dat vind ik zo leuk, en ik weet nu al waar heen: de Veluwe, Openlucht museum, Dierentuin en zo meer.  Ik kijk er naar uit dat ik een keer een afspraak kan maken. En wellicht ook leuk om een keer samen de trein te gaan pakken.




Mijn vakantie-geld kado

Jippieeee,

mijn vakantie geld is binnen een mag een PLATEN SPELER kopen van Jaap mijn bewindvoerder. En ik heb het zo verdiend, want ik heb e zo hard voor gewerkt, 20 jaar lang in fabrieken gewerkt, dag en nacht. Maar nooit enige klachten van de staat want ik heb een Wajong uitkering.

Als tegen prestatie ruim ik mijn kamer heel goed op.





zaterdag 18 mei 2019

Nieuwe raketten.

Korte melding, over het lanceer platform in Huston. Hij kan alleen gelanceerd worden als de lucht geopend is, zonder bewolking.
Vroeger hadden ze het Aploo project, toen zijn ze op de maan geland, met Neil Armstrong, en toen zat John Glen in het buiten station, om contact te houden, en toen stapte ze uit de Eagle en toen zei hij 'small step for huma being but giant leap for mankind'

Wat had ik daar graag bij geweest op de maan, want ik ben ook erg nieuwsgierig wat er gebeurt in het heelal
Afbeeldingsresultaat voor rocket launch houston texas

zondag 12 mei 2019

Moederdag 2019


 
Vandaag is het Moederdag
En als ik aan mamma denk ......

"Nou mama speelde graag piano in de huiskamer .... en ze kon ook 'Liebes Traum' van Lizt zo mooi spelen, iedereen was stil, pappa had dan soms tranen in de ogen ( .... mensen die hier werken vergeten wel eens dat we uit een andere tijd komen en onze klassieken nog goed kennen)  .... en dit is zo mooi .... en verder valt er niet zo veel aan toe te voegen dan behalve intens luisteren ..... "

 
Zo ging dat thuis, en was gewoon.
 
Heerlijk dat Ber me even een half uurtje zo laat ....
 


 

zaterdag 11 mei 2019

zondag 28 april 2019

Mijn oude schooljuf

Tegenwoordig doen juffrouwen examens af en vooral deze maanden, april, mei en juni.


Ik op Thorbecke college het avond college. Ik had een 9 voor aardrijkskunde, geschiedenis en staatsinrichting . Ik deed foto's uit boeken dupliceren, omdat ik overdag bij de Agfa werkte. De veldslag bij Hasting 1066 had er ook mee te maken. En ook de Noormannen vond ik mooi. Want als je goed naar mij kijkt ben ik een reïncarnatie van Eric de Noorman.

woensdag 10 april 2019

Eem leuk berrichtje

Romke is een gelukkige vent !!!!

Belangrijk is

"ik ben gelukkiger als klinisch psychiatrische patiënt
dan in de maatschappij als een eenzame vent" 

en me kapot moet werken om mijn hoofd boven water te houden. Ik heb gewerkt en dat was eigenlijk te moeilijk voor me. Ik zou anders een arme sloeber zijn en nu heb ik een bewindvoerder die goed voor me zorgt. Ik heb geen zin meer om 100 euro te pinnen en een speel apparaat te lopen. En dat was me toch erg, dat kun jij je bijna niet voorstellen.

Wat is Romke blij dat hij vlak bij Arnhem zit, en dat ik kei en kei gelukkig ben dat ik bij Arnhem ben. Iedereen kent me ook en ik ben nu hier ook beroemd geworden. Vandaag heb ik weer opgetreden in Neder Veluwe, en er waren wel 100 mensen naar mij gekomen, jippieee

En ik heb ook alle vrijheden, om 06.30 uur gaat voor mij de deur al open.


zaterdag 30 maart 2019

Grotten

Ik weet nog dat we met mijn papa en mama naar de Grotten gingen van Valkenburg en doet me denken aan de grotten in zuid Frankrijk waar de neanderthalers ook tekeningen maakt.
Afbeeldingsresultaat voor mergelgrotten duitse tekeningen

zondag 10 maart 2019

1970 - Jaar van Thorbecke collega Arnhem

Ik ging naar de avond school, HAVO / VWO en overdag werkte ik bij de AGFA, ontwikkelen van fotorolletjes. Ik deed een eind examen het hele pakket, aardrijkskunde, geschiedenis en Staatsinrichting, .... daar had ik een 9 voor. Het ging over de Noormannen en Vikingen. De laatste vraag was, wat is de indruk van Borderwijk, en toe zei ik en toe zei ik hoe hij huizen van binnen en buiten beschreef. Nou Romke, dat noemen we architectonische schrijver.

donderdag 28 februari 2019

Nieuws over woningen, mijn eigen huisje

Ik heb mijn eigen huisje op de Spijkerlaan 66, wat heb ik daar een mooie tijd gehad. Het huis heeft een voordeur, aan de Spijkerlaan kant, dan ga je de trap omhoog, en dan krijg je links een keukentje, dan 2e deur links krijg je mijn slaapkamertje, en dat heeft net als de keuken buiten ramen. En krijg je rechtdoor een stukje en dan kom je in de woonkomen, de huiskamer met een houten vloer. Dan zijn er drie buitenramen, en die keken uit op de steenstraat, wat was ik daar gelukkig.
Dan is er een ouderwets zolder luik en trekken aan een touw en komt de trap tevoorschijn. Dat heette een Vlizotrap. En daar woonde ook familie Donders. Ik denk dan aan Rouwfaser behang. Alle materialen haalde ik bij Wesseling bij de Eursebiuskerk.
Tussen Arnhem en Nijmegen,

woensdag 6 februari 2019

Mummie graf en meet nieuws

Nu weet ik weer wat bijzonders, ze hebben een mummie graf ontdekt, het gaat maar door. Ik  weet zeker dat er nog veel schatten in de bodem liggen. En als ik het een beetje voor het zeggen had, zou ik ook schatgraver zijn.
En Bod Dylan wilt 31 maart optreden in Düsseldorf.
Hij heeft eal weer een tijd geleden een nieuwe wereld CD uitgebracht.

zondag 20 januari 2019

Matta Harie, van Romke de 'Verhalen Verteller'

Nou de Frans - Duitse oorlog, de loop graven oorlog, en in de tijd van mosterdgas, er was een Fries meisje en die ging zich interesseren voor de soldaten en die ging met de jongens naar bed, maar in bed waren de soldaten openhartig en ze vertelde haar eigenlijk allerlei geheimen. En toen zagen ze in haar een vijandige spion. Maar ze heeft eigenlijk nooit mensen verraden, ook niet slecht geweest. Ze heeft nooit gepraat en toen hebben ze haar gefuseerd.

Mijn fiets heeft een lekke band

Tsja, dat is me wat, tijdens mijn fiets tochtje zei mijn band in een ".. pshhhhht ..." dus lekke band. Vandaag ben op naar het hoofdgebouw gegaan om te vragen waar de fietswerkplaats is, en ik denk dat ik het weet, in de 'Noodlanding".

Vandaag ben ik gaan oefenen om er heen te lopen, kijken, hoe lang doe ik er over, raak ik niet de weg kwijt .... en morgen ga ik er zelf naar toe. Ik moet alleen wel een bonnetje krijgen omdat ik geen contant geld meer heb.

zaterdag 19 januari 2019

Nog even over Dublin .... mokkeltje uit mijn oude tijd



"Ber even een herinnerings-flits opzoeken uit mijn jonge jaren, 'Monkstown 4 Dublin' daar woonde Anne Curtis, dat was mijn scharretje, mooi mokkel man !!!!!  Hier woonde ze GOOGLE MAPS en we waren toe gek op elkaar en de rest vertel ik niet :-) "
 

De functie van "hallo" zeggen en ook de naam noemen.

Ik ben al een beetje beroemd geworden op het nieuwe Wolfheze terrein. Ik heb Rob al gezien, maar ik zeg er gelijk achter aan," ik doe alleen een beetje fietsen en wandelen" en maak zo af en toe een praatje met de een of de ander. Daar ben ik gelukkig mee, dat ik met iedereen een praatje maak.


Als gebeurt er iemand met wie ik praat, en het leukste vinden ze als ik ze met de naam aan spreek. Dus, vanochtend kwam ik "...." tegen dus zei ik tegen die persoon "Hoi <....>  goede morgen". En ook, steeds meer mensen zeggen tegen mij "goede morgen Romke". 

Ik ben al een beetje bij de Vlinderwelkom. Als ik daar kom, dan lees ik tijdschriften. en dat vindt ik leuk omdat ze me niet wegsturen. Ik zou de functie voor me zelf een beetje beschrijven als "Verhalen verteller" en het leukste vind ik als ik gevraagd wordt om ergens wat over te vertellen. |.

donderdag 3 januari 2019

Een gelukkig nieuwjaar 2019

Het verrast me altijd weer dat het weer een nieuw jaar is, wat gaat de tijd toch snel. Ik ben al weer aan het helpen de kerstboom opruimen, en dat vind ik nog steeds leuk, lekker aan de slag zijn waar ik me gelukkig voel.
 
Ik heb sinds vandaag ook mijn eigen teken / attelier tafel gekregen in de huiskamer, daar mag ik mijn spullen op leggen.
 
Voor ieder die het leest, allemaal een
 
         GELUKKIG NIEUW JAAR 2019 !!!!